Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezzel a csokitortával könnyedén megédesítheted a hideg hétköznapokat

default user icon
MME
Igaz, ez nem a hagyományos csokitorta, de az első harapás után ezt már senki nem fogja bánni. Nem túl édes, tésztája leginkább a brownie-hoz hasonlítható, az elkészítése pedig pofonegyszerű.

Szabadon variálhatod a receptet is, hiszen tehetsz bele diót, vagy más egyéb piros gyümölcsöt, a lényeg, hogy ne süsd túl. Ha azt szeretnéd, hogy extra csokis legyen, a végén nyakon öntheted egy kis csokimázzal is. Ezek már csak rajtad múlnak. 

Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) cukor
  • 1+3/4 bögre liszt
  • 3/4 bögre cukrozatlan kakaópor 
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 db tojás
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze növényi olaj
  • 2 teáskanál vanília kivonat
  • 1 csésze forrásban lévő víz
  • 1 csésze nehéz tejszín

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Kenjünk ki, majd lisztezzünk be két 22 centis tortafomát. Ezután egy tálban keverje össze a cukrot, a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, majd adjuk hozzá a tojást, a tejet, az olajat és a vaníliát. Keverjük össze jó alaposan! Ha van keverőnk ott a közepes sebességet válasszuk 2 percen keresztül, aztán adjuk a masszához a forrásban lévő vizet is.
  2. Ha ezekkel elkészültünk, öntsük a csokis masszát egyenletesen elosztva az előkészített formákba, madj tegyük az előmelegített sütőben 30-35 percre, de leginkább a tűpróbálig. Miután kivettük a sütőből a tortát, hagyjuk 10 percig állni, majd a formából kivéve várjuk meg, míg teljesen kihűl.
  3. Vízszintesen, két daragra vágjuk sütemény, mindegyik belsejét megkenjük tejszínnel, majd visszahelyezzük egymásra a lapokat. Ízlés szerint akár csokimázzal is nyakon önthetjük desszertünket. 

CSOKITORTA ROPOGÓSSAL ÉS GYÜMÖLCSÖKKEL >>> 

KÁPRÁZATOS EPERTORTA GENOVAI PISKÓTÁVAL >>> 

SZILVÁS GALETTE, A FRANCIÁK KEDVENCE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss