Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt még a nagyi is megirigyelné: orjaleves gyömbéres daragaluskával

default user icon
MME
Az orjaleves elkészítése azoknak tűnhet bonyolultnak, akik még soha nem próbálkoztak vele. Szerencsére ez csak a látszat, hiszen aránylag könnyen összedobható, a meló nagy részét pedig leginkább a gáztűzhely és a sütő végzi. Gyömbéres daragaluskával tálalva igazi kuriózum!

Igaz, néhány óráig eltart, amíg elkészül az orjaleves, de ha már feltetted a tűzhelyre, már szinte semmi dolgod vele. Ez a finomság az ebédek egyik fénypontja, és nem is gondolnád, hogy valójában mennyire egyszerű elkészíteni. Ha pedig már unod a klasszikus verziót, akkor ezt a gyömbéres daragaluskával tálalt változatot imádni fogod. Kihagyhatatlan klasszikus egy apró csavarral, nem csak vasárnapokra.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 50 dkg húsos orjacsont
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 l víz
  • 2 cm gyömbér
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db karalábé
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • szemes bors
  • petrezselyem

A daragaluskához:

  • 1 db tojás
  • 3 ek olaj
  • 6 ek búzadara
  • petrezselyem
  • 1 cm gyömbér

AZ ORJALEVES PONTOS RECEPTJÉT GYÖMBÉRES DARAGALUSKÁVAL ITT TALÁLOD >>> 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek