Igaz, néhány óráig eltart, amíg elkészül az orjaleves, de ha már feltetted a tűzhelyre, már szinte semmi dolgod vele. Ez a finomság az ebédek egyik fénypontja, és nem is gondolnád, hogy valójában mennyire egyszerű elkészíteni. Ha pedig már unod a klasszikus verziót, akkor ezt a gyömbéres daragaluskával tálalt változatot imádni fogod. Kihagyhatatlan klasszikus egy apró csavarral, nem csak vasárnapokra.
Hozzávalók:
A leveshez:
- 50 dkg húsos orjacsont
- 1 fej vöröshagyma
- 2 l víz
- 2 cm gyömbér
- 1 fej fokhagyma
- 1 db karalábé
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db zellergumó
- só
- szemes bors
- petrezselyem
A daragaluskához:
- 1 db tojás
- 3 ek olaj
- 6 ek búzadara
- petrezselyem
- 1 cm gyömbér
AZ ORJALEVES PONTOS RECEPTJÉT GYÖMBÉRES DARAGALUSKÁVAL ITT TALÁLOD >>>
Ajánljuk még: