Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt lehet csinálni és ezt nem húsvétkor a koronavírus miatt

Az idei húsvét más lesz, mint amit megszokhattunk, hiszen a koronavírus-járvány körüli intézkedések az ünnepet is befolyásolják. Vegyük sorra, mit tehetünk, és mit nem!

Amik idén elmaradnak: 

Közös ünneplés

Az ünnepeket általában a családunk és közeli barátaink körében szoktuk eltölteni. Rokonlátogatások, közös programok szervezése - ez most sajnos nem biztonságos. Éppen a szeretteink és saját magunk védelme miatt ezekről le kell mondanunk és csak a velünk egy háztartásban élőkkel ünnepelhetünk.

Locsolkodás

Idén sajnos a húsvét egyik legnépszerűbb hagyománya, a locsolkodás sem valósítható meg biztonságosan. Legalábbis a klasszikus módon nem. De biztosak vagyunk benne, hogy nem lesz hiány online locsolóversekben és befotózott hímestojásokban! 

 

Közösségi programok

Húsvétkor különböző közösségi programokat, játékos vetélkedőket, koncertek is szoktak szervezni- sajnos idén húsvétkor ezekről is le kell mondanunk. Továbbá húsvéti mise sem lesz, és a nagy húsvéti kirándulásokat is ki kell hagyni.

Amire idén bőven lesz idő:

Sok beszélgetés

Most végre tényleg van idő beszélgetni a családunkkal, és a modern technika segítségével nem csak azokkal tudunk, akik egy légtérben vannak velünk. Nyugodtan tarthatunk webkamerás közös kávézást vagy borozást a távol lévő családtagokkal, jó móka lesz.

Dekorálás

A húsvéti/tavaszi dekorációt is remekül el tudjuk készíteni, hogy egy kicsit jobb hangulatba kerüljünk. Indulhat a tojásfestés, készülhetnek a nyuszis díszek, és persze az ünnepi asztalra is csodaszép terítéket varázsolhatunk.

Hála

Ami nagyon fontos, hogy ne a hiányra koncentráljunk, sokkal jobb, ha a szomorkodás helyett annak örülünk, ami van. Legyen az az ünnepi étkezés, a telefonbeszélgetés a nagyival, vagy egy jó könyv, amit elolvashatunk.

8 SZUPER TIPP A HÚSVÉTI SONKAFŐZÉSHEZ>>> 

MARADÉKMENTÉS 10 PERC ALATT: SNIDLINGES-ÚJHAGYMÁS TOJÁSSALÁTA A HÚSVÉTI MARADÉKBÓL>>> 

HOGY JÖN A NYÚL A BÁRÁNYHOZ, ÉS MI KÖZE A TOJÁSHOZ? A HÚSVÉT JELKÉPEI ÉS HAGYOMÁNYAI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss