Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ennek a diétának köszönheti a 60 éves Tom Cruise, hogy 15-öt simán letagadhatna!

default user icon
MME
Tom Cruise, a cannes-i filmfesztiválon, a Top Gun: Maverick díszvetítése után - a 12 perces álló tapsvihart követően -, az életművéért megkapta az Arany Pálmát. A maga közel 60 évével eleve a legfiatalabb, aki ezt a díjat valaha is megkapta, de ráadásul olyan bomba formában van, hogy még15-öt simán letagadhatna. Vajon mi a titka?

Tom Cruise amerikai filmsztár, többek között arról is híres, hogy az olyan életveszélyes jelenetekkel megpakolt akciófilmekben, mint a Mission Impossible sorozat darabjai, A világok harca vagy a Jack Reacher sem használt kaszkadőrt. És, mivel ezzel a jó szokásával így, hatvanhoz közel, a Top Gun: Maverick forgatásán sem volt hajlandó szakítani, nem csak külsőleg kellett fiatalnak látszania, de a fittségére és az erőnlétére is kiemelt figyelmet kellett fordítania. Ez pedig nem csak rengeteg, brutálkemény edzést, hanem rendkívül tudatos táplálkozást is jelent. Íme Cruise örök(nek tűnő) ifjuságának négy alapköve.

1. Grillezett ételeket eszik

Cruise állítólag ragaszkodik az alacsony hőmérsékleten készített ételekhez, főként a grillezve fogyaszt mindent. Ennek oka, hogy a magas hőmérsékleten sült vagy főtt ételek krónikus szövetgyulladást okozhatnak, és felgyorsíthatják az öregedést.  Kutatások is bizonyították, hogy 50 év felett ajánlatos minél több olyan ételt fogyasztani, amelyek gátolják ezeket a folyamatokat - ilyen például a lazac, az étcsokoládé, a zab, az áfonya, a gyömbér, a cékla, a brokkoli, az olívaolaj, a paradicsom vagy a spenót.

2. Dobta a szénhidrátokat

Valószínűleg mostanság nem kapják lencsevégre, ahogy Tom Curise egy olasz vendéglőbe spagetizik épp, ugyanis a színész,állítólag, ragaszkodik az 1200 kalóriás, erősen szénhidrátcsökkentett diétájához. Hogy miért? Azért, mert a szénhidrátok fokozzák a szervezet inzulintermelését, vagyis egy olyan hormonét, ami jelentősen hozzájárul a test öregedéshez.

Noha Cruise mostanában nem eszik szénhidrátot, nem volt ez mindig így: a színész egyszer megosztotta a spagetti carbonara receptjét, amiben a "carbonara királyának" nevezte magát. Változnak az idők.

3. Nass egész nap - pesze nem akármit!

Mivel Cruise-nak rendkívül szoros az időbeosztása, nem mindig tud nyugiban megebédelni a forgatásokon, így van, hogy tulajdonképpen egész nap nassol. Na, persze nem csipszet vagy fánkot, csakis szuperegészséges dolgokat: fagyasztva szárított bio áfonyát például, és rengeteg olajos magot és dióféléket. A Mission: Impossible -Titkos nemzet című filmben szereplő színésztársa, Simon Pegg egy interjúban azt is elárulta, hogy Cruise a forgatáson idejére felajánlotta séfjeit a teljes szereplőgárdának.

"Emlékszem, egyszer a szakácsok megtöltöttek mogyoróvajjal elkevert kókuszreszelékkel jópár datolyát, majd mindet, egyesével trüffelgolyókba gyúrták - csodálatosan finom volt!"
Nos, ha ezt nassolnánk egész nap, lehet, hogy nekünk sem okozna gondot egy-két szikla megmászása. 

4. No cukor!

Cruise, ha forgat egy gramm cukrot sem eszik, és ebből nem enged. A cukor fogyasztása ugyanis szintén felgyorsíthatja az öregedést, valamint károsítja a  a szervezet kollagén- és az elasztin-állományát - vagyis, tönkreteszi a bőrt és az izületeket.
De attól, hogy a Top Gun sztárja nem eszik semmilyen cukrosat, még nem jelenti azt, hogy körülötte mások sem: Cruise Hollywood-szerte híres arról, hogy gyakran küld süteményt színésztársainak: "Bevallom: imádom a cukrot, de ha kőkeményen edzek és forgatok épp, nem engedhetem meg magamnak az édességevés luxusát. Viszont másokat szívesen kényesztetek sütivel, tortával - aztán epedve várom a hívásokat, remélve, hogy a kollégák részletesen beszámolnak róla, hogy melyik desszert, milyen volt. Legalább ennyi jusson belőle!" - mondta  egyszer a Maverick sztárja James Corden műsorában.

Ezek is érdekelhetnek:

Ezek is érdekelhetnek