hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt eszi Erzsébet királynő reggelire, ebédre és vacsorára

default user icon
MME
A királyi család egykori séfjei, Darren McGrady elárulta, hogy a 95 éves Erzsébet királynőnek is vannak kedvenc fogásai, amiket gyakran szolgáltak fel neki, mikor a palotában dolgozott. Mutatjuk, melyek ezek!

Reggeli

Talán nem olyan meglepő, hogy a királynőnek minden napja egy nagy csésze Earl Grey teával indul, amit tejjel és cukor nélkül fogyaszt. Mellé pedig általában omlós kekszet eszik. Ez azonban csak a királynő előreggelije. A fő reggelire a királyi séfek gabonapelyhet, joghurtot, pirítós kenyeret és lekvárt szolgálnak fel neki - meséli Darren.

Ebéd

Erzsébet gyakran fogyaszt ebédre halat és zöldségeket. A doveri nyelvhal spenótágyon például az egyik nagy kedvence. A keményítőtartalmú ételeket - például a tésztát és a burgonyát - viszont próbálja kerülni, ha egyedül eszik.

Uzsonna a délutáni teája mellé

Erzsébet nagyon szereti a Balmoralban termett epret és a windsori kastélyban termesztett őszibarackot. A legnagyobb kedvence azonban a csokoládé, a délutáni teájához éppen ezért általában csokis pitét vagy csokitortát szolgálnak fel.

Vacsora

Akárcsak ebédre, általában vacsorára is valamilyen hús vagy hal, mellé pedig zöldség készül a királyi konyhában. Nagyon szereti a vadhúst, például az őzhúsból készült steaket gombás whisky mártással.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss