Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Elárulta az alkalmazott: ezt az ételt tiltotta ki III. Károly király a palotából

default user icon
MME
Az angol királyi család szolgálatában álló séfek az elmúlt években elég sok mindent elárultak munkaadóik étkezési szokásairól. Tudtuk, hogy II. Erzsébet uralkodása alatt tiltott volt a fokhagyma, de a kagyló és az osztriga fogyasztását sem engedélyezte a néhai királynő. Most az is kiderült, melyik az az étel, amit III. Károly király nem akar soha látni az étkezőasztalon.

A ma 74. születésnapját ünneplő III. Károly brit uralkodó híresen kényes arra, hogy mit eszik és persze az sem mindegy, hogy miként tálalják az ételeket. Azt már tudjuk, hogy a reggelije elképzelhetetlen tojás nélül, nem ebédel és az is kiderült, hogy a kedvenc étele az erdei gombás rizottó biobárányhússal – amiben a hús és a gomba természetesen a saját birtokáról kell, hogy származzon.

Darren McGrady, volt királyi séf szerint Károlyt mindig is érdekelte az étel: szereti pontosan tudni, hogy az alapanyokat honnan szerezték be, és mit szolgálnak fel.

Andrew Farquharson, a Clarence House helyettes háztartásmestere elárulta, a libamáj 14 éve tiltólistás étel az egész udvarban. Az egykori walesi herceg még 2008-ban határozatban rögzítette, hogy a királyi család nem fogyaszt többé kacsa- és libamájat, mert az étel az állatok kihasználásával és kínzásával jár együtt

Károly állítólag megerősítette, hogy amíg ő a király, addig a palotába senki nem fogyaszthat libamájat, mivel ő maga sem hajlandó megenni.

Ajánljuk még:

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss