Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Betiltott az EU egy E-számos adalékanyagot - ezkeben az élelmiszerekben fordulhat elő!

default user icon
MME
Az Európai Bizottság betiltotta a titán-dioxid élelmiszer-adalékanyagként (E171) történő használatát. A tilalom július elején lép életbe.

Az Európai Bizottság határozata értelmében nyártól a gyártók nem adhatnak hozzá titán-dioxidot (E171) az általuk előállított élelmiszertermékekhez. Az uniós bizottság döntését az indokolta, hogy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) tavaly május elején közzétett szakvéleményében arra a következtetésre jutott, hogy a titán-dioxid már nem tekinthető elég biztonságosnak ahhoz, hogy a vegyületet élelmiszer-adalékanyagként használják.

Az adalékanyagot különböző élelmiszerek, többek közt pékáruk, szendvicskrémek, levesek, szószok, salátaöntetek, illetve étrend-kiegészítők fehérre színezésére használják.

(Forrás: VG.hu)

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss