1. A zöld színű zöldségek
Például a brokkoli, a spenót, a salátafélék gazdagok folsavban, és segítenek megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását.
2. Teljes kiőrlésű termékek
A teljes kiőrlésű péksüteményekben, kenyerekben található rostok sokáig eltelítenek.
3. Gyümölcsök
Különösen a bogyós gyümölcsöknek (például: eper, málna, áfonya, szeder), magas a vitamin- és az ásványianyag-tartalma.
4. Sovány húsok
A fehérjében gazdag élelmiszerek segítik az izomfejlődést.
5. Dió, mandula, mogyoró
Az olajos magvak egészséges zsiradékot tartalmaznak, 10-20 g-nyi belőlük tökéletes nassolnivaló.
6. Tejtermékek
A tejtermékekben található kalcium elengedhetetlen a csontok számára.
7. Hüvelyesek
A hüvelyesekben, például a borsóban, a babban és a lencsében növényi fehérje, vitaminok és ásványi anyagok is találhatók.