Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezersziget saláta

MME MME
4/5
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 10 dkg csemege szalámi
  • 10 dkg főtt sonka
  • 20 dkg krinolin
  • fél kígyóuborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 kemény tojás
  • Az öntethez:
  • fél piros húsú paprika
  • fél csokor snidling
  • 1 kis tubus majonéz
  • fél kávéskanál pirospaprika
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítés

Előkészítés: A szalámit, a sonkát, a krinolint gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Az uborkát megmossuk, és héjastul szintén csíkokra vágjuk, mint a húsokat. A zöldhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es darabkákra vágjuk. A főtt tojást meghámozzuk.
Elkészítés: A felaprított húsokat, uborkát, hagymát tálba tesszük, és lazán összekeverjük. Az öntethez a paprikát, a snidlinget megmossuk, és apróra vágjuk. Simára keverjük a majonézt, a pirospaprikát, tejet, a citromlevet, majd hozzáadjuk a paprikadarabokat és a snidlinget. A mártással leöntjük az előkészített húst, és kb. 1 óra hosszára betesszük a hűtőbe. Tojásgerezdekkel díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 1950 kJ/466 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss