Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezerjó süti Gabitól

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg hideg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál ecet vagy citromlé
  • A mákos töltelékhez:
  • 15 dkg őrölt mák
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • A túrós töltelékhez:
  • 30 dkg rögös túró
  • 1 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Az almás töltelékhez:
  • 6-8 db alma vagy körte
  • kb. 5-10 dkg cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • Valamint:
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 5 dkg mazsola
  • zsemlemorzsa kb. 3x2 evőkanál
  • A tepsi kenéséhez:
  • diónyi vaj

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a vajat, a többi belevalóval összegyúrjuk, kb. 15 percig letakarva pihentetjük.

A tésztát 4 felé elosztjuk. Az első lapot a vajjal kikent közepes méretű tepsibe nyújtjuk. Meghintjük zsemlemorzsával. A mákos töltelékhez a tojást habosra verjük a cukorral, a mákkal összekeverjük. A morzsával hintett lapon egyenletesen elosztjuk a mákot, majd a kicsöpögetett meggyel megszórjuk.

Kinyújtjuk és tepsibe helyezzük a második lapot, meghintjük zsemlemorzsával. A túrót összekeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen a tésztára simítjuk, és megszórjuk mazsolával.

Kinyújtjuk a harmadik lapot is, megint meghintjük zsemlemorzsával, a reszelt almát, amit enyhé kinyomkodunk, a cukorral, fahéjjal összekeverünk és elsimítjuk a tészta tetején.

Kinyújtjuk a negyedik fedőlapot, beborítjuk a süteményt, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után a hőfokot 175 fokra mérsékeljük, és úgy sütjük tovább kb. 30 percig.

A tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral bőven megszitáljuk, majd hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk.

Megjegyzés

A sütést célszerű először a töltelékek elkészítésével kezdeni! A meggy nálam 35 dkg fagyasztott volt, porcukorral összekevertem és enyhén kinyomkodtam. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek