Elkészítés: A tésztához a lisztben szétmorzsoljuk a vajat, a többi belevalóval összegyúrjuk, kb. 15 percig letakarva pihentetjük.
A tésztát 4 felé elosztjuk. Az első lapot a vajjal kikent közepes méretű tepsibe nyújtjuk. Meghintjük zsemlemorzsával. A mákos töltelékhez a tojást habosra verjük a cukorral, a mákkal összekeverjük. A morzsával hintett lapon egyenletesen elosztjuk a mákot, majd a kicsöpögetett meggyel megszórjuk.
Kinyújtjuk és tepsibe helyezzük a második lapot, meghintjük zsemlemorzsával. A túrót összekeverjük a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenletesen a tésztára simítjuk, és megszórjuk mazsolával.
Kinyújtjuk a harmadik lapot is, megint meghintjük zsemlemorzsával, a reszelt almát, amit enyhé kinyomkodunk, a cukorral, fahéjjal összekeverünk és elsimítjuk a tészta tetején.
Kinyújtjuk a negyedik fedőlapot, beborítjuk a süteményt, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után a hőfokot 175 fokra mérsékeljük, és úgy sütjük tovább kb. 30 percig.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, porcukorral bőven megszitáljuk, majd hosszúkás szeletekre vágva tálalhatjuk.