Kencék, krémek, mártogatósok
Akár szendvicsre kenjük, akár zöldséghasábokat vagy csipszet mártogatunk ezekbe a kencékbe, mindenképp jól járunk. Ami megmarad, az jó lesz a következő napokra reggelire vagy uzsonnára - megunni nem lehet!
AVOKÁDÓKRÉM PARADICSOMMAL >>>
KÖRÖZÖTT >>>
PIKÁNS SAJTKRÉM EGYSZERŰEN >>>
17 MEGUNHATATLAN SZENDVICSKRÉM ÉS MÁRTOGATÓS >>>
lencsés bármi
A főzelék eleve csak nagyobb mennyiségben készíthető, de ha nem vagyunk épp négyen vagy hatan, akkor nem biztos, hogy ez az ideális lencsés fogás. Vannak saláták, isteni krémlevesek lencséből, de készíthetünk belőle fasírtot is.
VÖRÖSLENCSELEVES BULGURRAL >>>
LENCSEFASÍRT ZÖLDSÉGEKKEL >>>
VÖRÖSLENCSEKRÉM >>>
LEGYETEK GAZDAGOK AZ ÚJÉVBEN: A LEGJOBB LENCSÉS ÉTELEK EGY HELYEN! - VÁLOGATÁS >>>
virsli-variációk
A virsliben az a csodás, hogy eleve rudakra bontva készül, így ha valaki csak simán megfőzné, mustárral és friss kenyérrel lekísérné, akkor nem kell túl sokat matekozni a mennyiségen, ha egyedül, másodmagával avagy hatalmas családi körben érné a szilveszter éjfél. Ha valami extrára vágynánk, akkor is tudunk olyan virslis ételt készíteni, amivel garantált a siker: muffin, saláta, lángos, falatka - virslivel:
VIRSLIVEL TÖLTÖTT LÁNGOS >>>
VIRSLIS PARTIFALATKÁK >>>
KUKORICÁS-VIRSLIS MUFFIN >>>
10 SZUPER VIRSLIS RECEPT A CORN DOGTÓL A KRUMPLISALÁTÁIG >>>
A malacsülttel mi legyen?
Hát, készítsük el, mindenképp! Ha sokan vagyunk, garantáltan elfogy, ha kevesen, akkor másnap, hidegen, salátával, vagy akár szeletelve, sütőben, a szaftjával bőven locsolgatva tökéletes ebéd lehet! És nem kell feltétlenül bőrös malacot sütni, vannak olyan göngyölt, töltött sertésalkatrészek, amelyek tökéletesen megfelelnek a "pecsenye" kívánalmainak.
KOCKÁS MALACPECSENYE PÓRÉHAGYMÁS LENCSÉVEL >>>
GÖNGYÖLT TÖLTÖTT SERTÉSDAGADÓ >>>
KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT FŰSZERES KARAJ >>>
SERTÉSSZŰZ MÉZES BACONKÖNTÖSBEN >>>
15 OMLÓS SÜLT HÚS >>>
koktékok, likőrök
Nincs szilveszter pezsgő nélkül, az való igaz, ám, ha valakinek nem barátja a buborékos nedű, annak tudunk ajánlani néhány olyan koktélt, amihez nem kell az italboltot felvásárolni, hogy aztán 1-2 centet használjunk el mindegyik üvegből. Ha pedig saját készítésű likőröket szopogatnánk egész este, arra is van egy-két egyszerű, de nagyszerű receptünk! Ezekben az a csodálatos, hogy ha nem is fogy el egy egész üveggel, a hűtőben hosszan elállnak, és a kissé deprimáló januári napokon biztosan jól jönnek majd!