Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5+1 dolog, amit soha ne csinálj mosogatás közben

default user icon
MME
Bár a legtöbben rendszeresen mosogatunk, hajlamosak vagyunk néhány alapvető hibát elkövetni a piszkos edények tisztítása közben. A következő néhány tippet például érdemes megfogadni, így garantált a gyors mosogatás és a kristálytiszta végeredmény.

1. Ne mosogass piszkos szivaccsal

A mosogatószivacsot már azelőtt érdemes lecserélni, mielőtt elkopik vagy szagot áraszt magából. Ha hetente cseréled, akkor biztosan nem kell aggódnod azon, hogy a szivacs valóban tiszta-e vagy csak baktériumokat szór a tányérokra.

2. Ne mosogass gumikesztyű nélkül

Szánj egy percet arra, hogy mosogatás előtt gumikesztyűt húz! Így a kezed hidratált marad, a manikűröd is tovább fog tartani, ráadásul így melegebb vízzel is tudsz mosogatni, amitől még tisztábbak lesznek az edények.

3. Ne hagyd ki az áztatást

Ezzel a trükkel sok időt spórolhatsz meg! Akár már főzés közben beáztathatod a piszkos edényeket meleg vízzel és néhány csepp mosogatószerrel, így később sokkal könnyebb lesz őket elmosogatni.

4. Ne áztass be mindent

Az öntöttvasból és fából készül edények, evőeszközök, nem áztathatók be. Továbbá a késnek sem tesz túl jót az áztatás, mert az élük berozsdásodhat. A legjobb, ha ezeket csak a pulton hagyod a mosogató mellett, és csak akkor érintkeznek a vízzel, amikor elmosod őket.

5. Ne használj túl sok mosogatószert

Valószínűleg te is több mosogatószert használsz, mint amennyire valójában szükséged van. Egy kis tálba nyomj pár csepp mosogatószert, és engedj bele egy kevés vizet. A szivacsot mártsd bele ebbe a keverékbe, és mosogass ezzel az oldattal. Meg fogsz lepődni, milyen kevés mosogatószer is elég egy alapos mosogatáshoz!

+1 Ne tedd a nedves edényeket a szekrénybe

Az edények szárítása a mosogatás fontos része. Ha az edényeket, evőeszközöket még vizesen rakod el, nedvesség kerül a szekrénybe, ami elősegítheti a penészgombák növekedését. Csak hagyd őket az edényszárítón addig, amíg az utolsó csepp víz is elpárolog róluk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss