Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezeket fertőtlenítsd az otthonodban járvány idején

default user icon
MME
Az ember az otthona tisztaságára mindig figyel, de járvány idején nem árt, ha még alaposabban takarítunk, fertőtlenítünk a lakásban. Vannak olyan tárgyak és felületek, amiket érdemes naponta áttisztítani.

A koronavírus-járvány első hulláma lecsenget, Magyarországon is sok munkáltató elrendelte az otthoni munkavégzést dolgozói számára, az iskolák pedig bezártak. Az emberek nem nagyon mozdultak ki az otthonukból. Nyáron enyhítettel a korlátozásokon, végre kimozdulhattunk, de nem nyugodhatunk meg, a vírus ismét egyre erősödik és Magyarországon is egyre több a fertőzött.

Nem árt óvatosnak lenni, ajánlatos kerülni a tömeget, boltokban, közlekedési eszközökön pedig maszkot viselni. Hazaérkezés után pedig érdemes fertőtleníteni azokat az eszközöket, felületeket, amiket gyakran megfogunk a lakásban.

Ilyen például a villanykapcsoló, az ajtókilincsek, a mobiltelefon, távirányító. Érdemes a számítógép, laptop billentyűzetét is áttörölnöd fertőtlenítő kendővel, ahogyan a konyhapultot, konyhaasztalt, íróasztalt is. A fürdőszobában is ajánlatos gyakrabban fertőtleníteni a mosdókagylót, vécét, csaptelepeket.

EZEK A LEGKOSZOSABB DOLGOK A KONYHÁDBAN >>>

Hogyan fertőtlenítsünk?

Takarítás során használj eldobható gumikesztyűt. A szennyezett felületet előbb tisztítsd meg mosószeres, vagy szappanos vízzel, majd fertőtlenítőszerrel töröld át!

Mosás

Szakemberek szerint járvány idején a kéztörlőt is ajánlatos minden nap cserélni. A ruhákat, törölközőket pedig 40 fok helyett inkább 60 fokon kimosni.

5 ROSSZ SZOKÁS, AMIVEL TERJESZTHETED A VÍRUSOKAT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss