Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Diana ma lenne 60 éves: ezek voltak a hercegné kedvenc ételei

default user icon
MME
Diana, a „szívek királynője” ma lenne 60 éves. Bár már több mint 20 éve elhunyt, személyét a mai napig hatalmas kultusz övezi. Most Darren McGrady, a királyi család egykori séfjének elmondása alapján összegyűjtöttük, mik voltak a hercegné kedvenc ételei.

Diana hercegné maga sem titkolta, hogy táplálkozási zavarokkal küzdött. 1990-ben állt a nyilvánosság elé és vallotta be, hogy bulimiás volt. McGrady korábbi nyilatkozataiból kiderül, hogy Diana a betegsége után is nagyon figyelt arra, hogy mit eszik: „Azt mondta nekem, maga ügyel a zsírokra, én pedig elintézem a szénhidrátokat az edzőteremben." Mutatjuk, miket szeretett a legjobban!

Töltött kaliforniai paprika

McGrady szerint Diana kedvenc ebédjei közé tartozott a kaliforniai paprika cukkinivel, gombával, rizzsel, mozzarellával és parmezánnal töltve. De néha az is előfordult, hogy a töltött paprika helyett töltött padlizsánt fogyasztott - írja a tasteofhome.com.

Halételek

A hercegné sosem evett sok vörös húst. Nem evett marhahúst, nem evett sertéshúst, csak néha egy kis bárányt, mikor fontos vendégek érkeztek a palotába, de főként a csirkét, a halat és a vegetáriánus fogásokat kedvelte. Halat hetente többször is felszolgáltak neki.

Paradicsom mousse

McGrady sokszor készített paradicsom mousse-t is Diana számára. Persze, a hercegnének ezt is zsírszegény verzióban szolgálták fel.

SALÁTA

Mivel nagyon egészségesen táplálkozott, rengeteg salátát evett ebédre és vacsorára is. Mehetett bele sok-sok friss zöldség, hal vagy csirke.

Buggyantott csirke

Amikor Vilmos és Harry vele voltak és roston sült csirkét ettek, Diana inkább buggyantott csirkét fogyasztott, mert az zsírszegényebb.


SMOOTHIE

A '80-as '90-es években még nem volt annyira nagy divatja a smoothie-nak, mint most, Diana viszont már akkor nagyon szerette ezeket. McGradyt meg is kérte, hogy szerezzen be egy gyümölcscentrifugát, mert szeretne sárgarépával, zellerrel, spenóttal, gyümölccsel kevert leveket inni.

Kenyérpuding

A szigorú étrend mellett persze azért Diana is engedett néha a csábításnak. McGrady szerint a vajas kenyérpuding volt a hercegné gyengéje. Állítólag gyakran ült a séf mellett, amíg várta, hogy elkészüljön és mazsolát rágcsált, miközben beszélgettek.

 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss