Ez most a legnépszerűbb konyhai eszköz – a magyar vásárlók is rákattantak

default user icon
MME
Egy friss felmérésből kiderült, melyik az a konyhai eszköz, ami a legtöbb háztartásban megtalálható, és arra is fény derült, milyen szempontokat veszünk figyelembe a háztartási cikkek vásárlásakor.

Mi, magyarok többnyire csak akkor cseréljük le az elektronikai eszközeinket, ha tönkrementek, és a javításuk már nem térülne meg – derült ki a Gorenje friss kutatásából, melynek eredményeit a Pénzcentrum tette közzé.

Az ár a legfőbb szempont

A felmérésből kiderült, hogy a magyar vásárlók 79%-a az ár alapján választ készüléket. A második szempont a fogyasztás, végül pedig a márka alapján dől el, mit viszünk haza. A férfiak számára fontos még a garancia és a szervizelési lehetőségek, miközben az is jól látszik az adatokból, hogy a legtöbben nem keresik fel a márkaszervizt, különösen akkor nem, ha a garanciális idő letelte után romlik el a készülék.

Az air fryer lett a legnépszerűbb konyhai eszköz

A forró levegős sütőkről mi is számos cikket írtunk már. Felsoroltuk az előnyeit, figyelmeztettünk a hátrányokra, sorra vettük, miket érdemes elkészíteni bennük. A készülékek népszerűsége pedig ma is töretlen: a fiatal és az idős korosztály vásárlói egyaránt kedvelik. Legnagyobb arányban a 18–39 év közöttiek vesznek air fryert, de minden második 60 év feletti otthonában is megtalálható.

Az air fryer népszerűségét az is jól mutatja, hogy bár a készülék viszonylag még új a piacon, mégis több embernek van otthon, mint például kenyérsütő gépe.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss