Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezek a legjobb kaják világszerte másnaposság ellen

default user icon
MME
Karácsonykor, de leginkább Szilveszter napján bizony sokan a pohár aljára néznek, másnap pedig jön a gyötrő macskajaj. Most, hogy csak egyetlen napunk volt a másnaposság kikezelésére, bizony még másodikán is okozhat kellemetlen tüneteket - jobbik esetben még otthon és nem a munkahelyen. Így van ez a világ más pontjain is, ahol a következő házi praktikákban hiszen annak érdekében, hogy talpra álljanak 2023 első napjaiban. 

Itthon is számtalan népi gyógymód létezik a másnaposság kezelésére. Ilyen például a korhelyleves-kúra, a jó forró húsleves, de a vietnámi konyha egyre nagyobb térhódításának köszönhetően a pho leves is csodákra képes a gyümölcsturmixokról, az alvásról, az aszpirinről vagy a vitaminok jótékony hatásáról nem is beszélve. Na, de mi a helyzet a világ különböző pontjain? Mutatjuk, hogy a külföldi országokban mire esküszenek másnaposság ellen.

Japánban például igazi elixírnek számít a zöld teával készített szilvabefőtt, de a miszolevest és az energiaitalokat is közszeretettel fogyasztják macskajaj kezelésére. Utóbbit nem tartjuk túl jó ötletnek.

A németek az úgynevezett Katerfrühstückkel kezelik a mértéktelen alkoholfogyasztás okozta kellemetlenségeket, de a heringes szendvics hagymával és uborkával fogyasztva, majd mindez egy korsó sörrel kísérve is igen népszerű.

Mexikóban a rákos, kagylós, lime-os, hagymás, korianderes salátákban bíznak a leginkább. Igen meredek párosítás, de állítólag működik.

Az oroszok szerint a szauna és a kvasszal a megoldás. Utóbbi egyébként egy erjesztett, alacsony alkoholtartalmú ital, ami még egészséges is. Vagy csak egy újabb ok az ivásra. 

Olaszországban nem bonyolítják túl a dolgot. Ők egy jó presszóban bíznak, ha beütött beütött a krach. 

A britek és az írek a kiadós reggeliben bíznak, ami baconből, kolbászból, hurkából, sült paradicsomból, gombából, tükörtojásból, paradicsomos babból és szódás kenyérből áll. Igazából majdnem olyan ez, mint az angol reggeli. Nem könnyű menü, az is biztos.

Franciaországban mi másban, ha nem egy jó forró hagymalevesben bíznának, de közkedvelt másnapos gyomorra a cassoulet is, ami egy húsos, babos egytálétel.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek