Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezek a királynő kedvenc palacsintái - mutatjuk a titkos hozzávalót!

default user icon
MME
Ha te is hozzáadod a palacsintádhoz a királyi család extra hozzávalóját, akkor a tészta még lágyabb és ízletesebb lesz!

A királyi család az Instagramon osztotta meg a követőivel, hogy Erzsébet királyné és Fülöp herceg milyen palacsintákkal ünnepelte idén a nemzetközi palacsinta-napot.

Angliában a farsangi időszak ugyanis a palacsinta-nappal ér véget. Nálunk húshagyó kedd, náluk Pancake Day. A lényege, hogy még utoljára összeszedjük a maradék lisztet, tojást, vajat, cukrot, és palacsintát süssünk belőle, hogy elfogyjon minden, és ne is kísértsen minket a böjti időben.

A királyi séfek idén háromféle palacsintát is felszolgáltak a palotában: lekváros-tejszíneset, klasszikus citromosat és egy sonkás-sajtos-póréhagymás verziót.

Sőt, azt is elárulják, hogy egy különleges hozzávalótól, az úgynevezett barna vajtól lágyabb és finomabb lesz a palacsintatészta.

Hogy készül a barna vaj?

A vajat lassan, alacsony hőmérsékleten melegítjük, a víz elfő belőle, a fehérjék pedig karamellizálódnak, így diós ízt kapnak és bebarnulnak. Arra érdemes odafigyelni, hogy nagyon könnyen odaéghet, ezért folyamatos figyelmet igényel az elkészítése. Amint elkészült, hagyjuk kihűlni, és utána már adhatjuk is a palacsintához. A királyi palacsinták pontos receptjeit itt találod! 

3 TIPP PALACSINTASÜTÉSHEZ - ÍGY TÖKÉLETES LESZ A VÉGEREDMÉNY!>>> 

EZ A VÉGTELENÜL EGYSZERŰ SÜTEMÉNY A 94 ÉVES II. ERZSÉBET KEDVENCE>>> 

KÉSSEL-VILLÁVAL ESZI A BANÁNT!? ERZSÉBET KIRÁLYNŐ LEGFURÁBB ÉTKEZÉSI SZOKÁSAI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss