Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bearanyozza a hétvégéd! Villámgyors parmezános csicseriborsó leves pofonegyszerűen

Imádom ezt a levest! A bulizós barátaim szerint másnaposság ellen is valóságos csodaszer. Laktató, finom, mindenki örülni fog neki, és ami talán a lényeg; mindössze 15 perc alatt kész is van! Ha vacsorára főzzük, érdemes belőle nagyobb adagot csinálni, hiszen remekül melegíthető, így másnap, irodai ebédnek is tökéletes.

Sűrű és tartalmas, így akár egy teljes értékű főétel is lehet. Ezért ne fáradj második fogással, maximum egy kis kovászolt kenyeret érdemes enni mellé. 

Egy csicseriborsó konzerv legfeljebb 3 éhes embernek elég, így ha többen lennétek, duplázd meg a mennyiségeket. Azt sem árt figyelembe venni, hogy a póréhagyma nagyon összeesik főzés közben, ezért abból bátran tehetünk többet annál, mint amit elsőnek gondolnánk.

Parmezános csicseriborsó leves receptje 3 fő részére

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 nagyobb póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 3 dl alaplé, ám ha nincs kéznél, használj csirkehúsleves kockát
  • 1 dl tejszín
  • olíva olaj
  • 1 marék frissen reszelt parmezán
  • bors

Elkészítés

  1. Pároljuk üvegesre a felkarikázott pórét az olíva olajon, majd dobjuk rá a fokhagymát és így pároljuk tovább. Arra vigyázzunk, hogy ne kezdjen el barnulni!
  2. Öntsül a hagymákra a leöblített csicseriborsót az alaplével, majd forraljuk fel. Ügyeljünk arra, hogy csak kevés lében főzzük, hiszen ennek az ételnek már közel főzelék sűrűségűnek kell lennie, ha elkészül. Az a legjobb, ha nem öntünk hozzá sok levet, hiszen ha a végén úgy látjuk, hogy túl sűrű a leves, még mindig adhatunk hozzá egy kevés alaplevet.
  3. Amikor a leves forr, kapjuk elő a botmixert és nagyon gyengéden mixeljünk rajta egy keveset. Az a cél, hogy a szemek nagy része egészben maradjon, egy kevés meg kicsit összetörjön, pépesedjen. A legegyszerűbb az, ha beledugod a mixert, és két három alkalommal pár másodpercet pulzálunk vele.
  4. Adjuk a leveshez a tejszínt, ha kell, sózzuk és borsozzuk.
  5. Tálaljuk frissen reszelt parmezánnal, frissen őrölt borssal és egy kevés, a tetejére csurgatott extraszűz olíva olajjal. Remekül illik mellé a friss, ropogós, vastag héjú kovászolt kenyér.

Ajánljuk még: 

SAJTOS ROPOGÓS, MARADÉK KOVÁSSZAL >>>

RIZSES HÚS CSIRKÉBŐL - ÍGY LESZ HIBÁTLAN A KLASSZIKUS KEDVENC >>>

ÍGY KÉSZÍTSD EL A TEPSIS KRUMPLIT, HOGY JÓ ROPOGÓS LEGYEN! >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss