Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha éhgyomorra iszol vizet

default user icon
MME
A megfelelő folyadékfogyasztás nagyon fontos, ezt kicsi kora óta tudja mindenki. De mi történik akkor, ha reggel, még éhgyomorra fogyasztunk el egy pohár vizet?

Az emberi test körülbelül 70%-a víz. A víznek többek között szerepe van a vérnyomás és a testhőmérséklet szabályozásában, a salakanyagok kiválasztásában, valamint a sav-bázis egyensúly fenntartásában. A megfelelő hidratálás hozzájárul szerveink optimális működéséhez, ezáltal befolyásolja a fizikai és szellemi teljesítőképességet és az immunrendszer működését. A megfelelő folyadékfogyasztás tehát rendkívül fontos!



Az éhgyomorra ivott víz jótékony hatását is számtalan kutatás bizonyítja, Japánban az emberek nem véletlenül kezdik a reggelt azzal, hogy ébredés után rögtön vizet isznak! Ez az egyszerű reggeli rutin több betegség esetén is jótékony hatást fejtett ki szervezetünkre.Segít a betegségekkel küzdőkön

Számos vizsgálat is bizonyítja, hogy az éhgyomorra ivott víz különböző betegségek esetén segíthet. Többek között hatásos lehet fejfájás, valamint akármilyen más testi fájdalom felmerülésekor. Jótékony hatást fejt ki szív- és érrendszeri problémák, epilepszia, magas koleszterinszint, hörghurut, asztma, vese- és húgyúti betegségek, hányás, hasmenés, aranyér, székrekedés, cukorbetegség, szem és látásproblémák, méh problémák és menstruációs zavarok esetén is. Orr, torok és fül betegségek felmerülésekor is eredményes ez az egyszerű módszer.

Erősíti az immunrendszert

Ha minden reggel megiszol egy nagy pohár vizet, azzal megalapozod az egész napi hidratációt. A megfelelően hidratált szervezet könnyebben szembeszáll a a kórokozókkal. Ezenkívül segít a vesék és a máj megfelelő működésében, a mérgező anyagok kiválasztásban, és fájdalomcsillapító hatása is van.


Segíti a szellemi teljesítményt

Az agyadnak legalább annyira szüksége van a vízre, mint az oxigénre. Ha a reggelt rögtön vízivással indítod, az segíti az egész napos koncentrációt és a teljesítményed. Egy korty elfogyasztott víz bejárja a testünket: az emésztőrendszerből felszívódik a vérbe, és szerteáramlik az egész szervezetben. A méreganyagokat a víz felveszi és tovább viszi, így tisztítja a szervezetet. Így biztosítja a testünk egészséges sav-bázis egyensúlyát, kontrollálja a vérnyomást.

Így csináld!

A reggeli ébredés után, még fogmosás előtt, éhgyomorra igyál meg 5 dl vizet. Ezután fogat moshatsz, de ne egyél és igyál semmit 45 percen keresztül. A 45 perc elteltével fogyaszd el a reggelit.

Ha nem tudsz meginni 5 dl vizet, igyál meg annyit, amennyi jól esik, majd a következő napokon próbáld fokozatosan növelni a mennyiséget.

Ezek is érdekelhetnek

Friss