Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez lesz a karácsonyi menü a királyi családnál

default user icon
MME
A brit királyi családnak is megvannak a karácsonyi hagyományai. II. Erzsébet és családja Norfolkban ünnepel. December 25-én tartják a nagy karácsonyi lakomát, aminek a menüje évről évre ugyanaz.

II. Erzsébet már december 19-20-a körül Norfolkba utazik, a család többi tagja, gyermekei, unokái, dédunokái pedig karácsonykor csatlakoznak hozzá. A királyi család december 25-én tartja a közös ebédet és vacsorát. Darren McGrady, a királynő korábbi szakácsa elárulta, hogy milyen menüt szolgálnak fel az ünnepi asztalra.

-  A karácsonyi mise után ebédre garnélát, homárt, pulykát esznek sárgarépával, burgonyával, paszternákkal, kelbimbóval. A desszert pedig a karácsonyi puding - nyilatkozta a ma már az Egyesült Államokban dolgozó McGardy.

A családtagok az ebéd után közösen megnézik a királynő karácsonyi beszédét, majd délután összegyűlnek a hagyományos teára, amely mellé gyümölcstortát, almás süteményt lakomároznak. A teázás után pedig megajándékozzák egymást. Ennek minden bizonnyal György herceg  és a többi gyerek örül a legjobban. Ők egyébként nem ehetnek együtt a felnőttekkel, egy külön teremben fogyasztják el az ételt a dadáikkal.

A közös vacsora is a hagyományok része. A svédasztalos vacsorán lesz választék bőven, ugyanis 16-20 féle ételt készítenek a szakácsok estére. Zöldségeket, húsokat és desszerteket is, ami között biztosan ott lesz a királynő egyik nagy kedvence is, ami nem más, mint az étcsokoládé.

McGrady elárulta azt is, hogy a királynő nem híve a giccses karácsonyi dekorációnak.

- Az étkezőben van felállítva egy nagy műfenyő, ami legalább 30 éves - mondta McGardy.

EZT AZ ÉTELT UTÁLJA II. ERZSÉBET! MÉG A KONYHÁBÓL IS KITILTOTTA >>> 

DURVA! EZEKET AZ ÉTELEKET TILOS ENNIE KATALINNAK ÉS VILMOSNAK >>> 

ITT MÉG TÖBB KARÁCSONYI CIKKET TALÁLSZ! >>> 


Ezek is érdekelhetnek

Friss