Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez lehet az ország tortája 2022-ben - íme az 5 döntős!

default user icon
MME
Idén is lesz Magyarország Tortája, de már csak öt cukrász tortája esélyes arra, hogy 2022-ben elnyerje ezt a címet. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a SIRHA Budapest Nemzetközi Élelmiszeripari és HORECA kiállítás keretében választotta ki a legjobb alkotásokat.

A "Magyarország Tortája" pályázat évről-évre nagy népszerűségnek örvend. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére hirdette meg a pályázatot. Idén 28 tortát neveztek a versenybe.


A cukrászoktól új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vártak, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhattak.

A tortákat a zsűri élőben, a szakmai közönség előtt kóstolta végig a Hungexpón rendezett kiállításon. Az értékeléskor a nevezett torták készítői a zsűri előtt nem voltak ismertek, az első fordulóban anonim volt a verseny.

 

Az első zsűrizési körből az alábbi 5 torta jut tovább a döntőbe:

 

Huncut szilva herceg – Karikó Orsolya – Vanília & Gelarto, Nagykőrös

Évszakok – Szívós Zita – Major Cukrászda, Budapest

Hegyaljai mámor – Halász Zsuzsa – Kishalász Cukrászda, Szerencs

 Kék kötény kincse – Lakatos Pál – Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós

karmelita – Gyuris László – A Cappella Cukrászda, Szeged

 

Az 5 torta közül augusztusban választják majd ki a győztest. Az ország tortáját a nagyközönség augusztus 20-án kóstolhatja majd meg.

 

És íme a győztes ország tortája 2022-ben >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss