hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szerinted mennyi az annyi? Ez a világ legdrágább sajtosszendvicse

default user icon
MME
Olyannyira magasra tette a lécet a New York-i Serendipity 3 étterem, hogy már hetedik éve senki nem tud drágább sajtosszendvicset piacra dobni, ami be is került volna a Guinness Rekordok Könyvébe. A Quintessential Grilled Cheese névre keresztelt szenyához brutálisan ritka és drága alapanyagokat használnak, szóval érthető, hogy miért került rá egy ennyire magas árcédula. A kérdés csak az: vajon megéri?

Ezért a New York-i sajtosszendvicsért nem kevesebb, mint 214 dollárt kérnek el az étteremben, ami magyar pénzbe átváltva valamivel több, mint 64 ezer forintot jelent jelenlegi árfolyamon számolva. Persze joggal merülhet fel a kérdés, hogy mégis mitől ennyire drága ez a szendvics? Talán aranyból van? Hát, nem járunk túl messze az igazságtól, ugyanis Quintessential Grilled Cheese kizárólag a legjobb minőségű, legdrágább alapanyagokból áll össze.

Már kapásból a kenyér sem hétköznapi. Különlegessége, hogy a szendvics alapját képező French Pullman, azaz a pezsgős kenyér tésztájába a világ talán egyik legelismertebb és legelőkelőbb italából, a Dom Pérignon pezsgőből is kevernek.

Ezen túl a vaj fehér szarvasgombából készül, karakteres ízét pedig egy dél-olasz különlegesség, a Caciocavallo Podolico nevű sajt adja meg. Ennek különlegessége, hogy a világon mindössze 25 000 helyi tehén tejéből készülhet, amihez az állatok csupán csak két hónapig járulnak hozzá egy évben, ugyanis csak ennyi ideig tejelnek. Természetesen erről az ételről sem hiányozhatnak az ehető aranypelyhek, a kész sajtosszenya mellé pedig homárból és paradicsomból készült mártogatós szósz dukál.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss