Az alábbi receptet Darren McGrady királyi szakács, a királynő egykori személyes séfje tette közkinccsé.
"Talán ez az egyetlen olyan étel, amiből addig kell újra és újra felküldenem a étkezőbe, amíg el nem fogy" - mondta a Today magazinnak. A recept alapján el tudjuk képzelni, mi sem tudnánk megállni egy szeletnél. De kettőnél is nehezen!
Hozzávalók II. Erzsébet kedvenc sütés nélküli csokis süteményéhez:
12 dkg étcsoki
12 dkg cukor
12 dkg vaj
1 db tojás
25 dkg vajas keksz
1/2 teáskanál vaj a tortaforma kikenéshez
A mázhoz:
25 dkg étcsoki
Elkészítés:
Egy 15 centi átmérőjű sütőformát kivajazunk, és sütőpapírral kibéleljük. A kekszet nagyibb darabokra törjük. A cukrot és a vajat habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 115 gramm olvasztott fekete csokit. Belekeverjük bele a tojást, majd a kekszdarabokat. A masszát a tortaformába nyomkodjuk, és egyenletesen eloszlatjuk, majd legalább 3 órát hűtőben tároljuk. A mázhoz a többi csokit felolvasztjuk, a tortát kivesszük a formából, megfordítjuk, majd egyenletesen leönjük a megolvasztott csokival. Megvárjuk amíg szobahőmérsékletűre hűl, és tálaljuk.
Ízlés szerint turbózható pirított dióval, mandulával, meggyel. Itt egy videó is az elkészítésről: