Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eddig tuti rosszul sütötted a rántottát! Ezentúl már csak így fogod készíteni

default user icon
MME
Eddig azt hitted, hogy birtokodban vagy a tökéletes rántotta elkészítésének a titka? Nem kizárt, hogy tévedésben éltél. Persze ahány ház, annyi szokás, de ennél a reggeli klasszikusnál is akad néhány dolog, amire nem árt odafigyelni, ha tényleg egy jó rántottára vágysz. Már mutatjuk is lényeget!

A rántotta valójában egy pofonegyszerű étel, mégis piszkosul finom és tápláló harapnivaló, főleg a reggeli órákban. Ám ahhoz, hogy ezek a jelzők vonatkozzanak a te rántottádra is, érdemes megnézned a következő receptvideónkat, már csak azért is, mert a tojás a magyarok étkezési kultúrájában igen előkelő helyet foglal el. Raktározd el receptünket jó mélyen, hiszen egy jól elkészített rántotta még a pocsékul induló napokat is megszépíti.

Hozzávalók:

  • 1/2 tk olaj
  • 1 tk vaj
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só

A díszítéshez:

  • pirospaprika

A TÖKÉLETES RÁNTOTTA RECEPTJe >>> 

Elkészítés:

  1. Egy serpenyőt közepes lángon melegíteni kezdünk. Beleöntjük az olajat, majd hozzáadjuk a vajat. Amíg a vaj felhabzik, a tojásokat egy keverőtálba öntjük, sózzuk, villával kissé felverjük (nem kell, hogy teljesen elkeveredjen a sárgája a fehérjével).
  2. A keveréket a habzó vajra öntjük, és körkörös mozdulatokkal keverve megsütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne süssük szárazra (3 db tojás esetén nagyjából 1-2 perc a sütési idő).
  3. Végül ízlés szerint megszórhatjuk egy kevés őrölt pirospaprikával vagy akár sajttal. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek