Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a titkos kód! Így jelzi a személyzetnek Erzsébet királynő, hogy mit szeretne enni

default user icon
MME
A Buckingham Palota egykori séfje, Darren McGrady elárulta, hogy milyen kódokkal kommunikál Erzsébet királynő a személyzetével. Többek között lerántotta a leplet arról, hogy jelzi, ha nem egyedül szeretné elfogyasztani a vacsoráját.

Erzsébet királynő egy vörös, bőrkötésű könyvet szokott kapni a séfektől, ami tele van franciául írott receptekkel. Ezek közül válogathat, hogy milyen ételeket szolgáljanak fel neki az elkövetkezendő napokban - írja a Hello! magazin.

„Három nappal korábban összeállítjuk neki a menüt, hogy legyen időnk beszerezni az alapanyagokat. A séfek kiválasztják a recepteket, ő pedig kihúzza azokat, amiket nem szeretne megkóstolni” - mesélte McGrady.

Ha az egész oldalt áthúzza, az azt jelenti, hogy aznap vacsorameghívása van, és nem a palotában fog enni. Ha pedig vendége érkezik, akkor 2-3 strigulával jelzi a séfeknek, hogy aznap nem egyedül lesz az asztalnál, így több adag ételre lesz szükség.

Tiltólistás étel

Van egy olyan alapanyag, ami biztosan nem kerül bele a bőrkötéses könyvbe, ugyanis Erzsébet nem szereti. Ez pedig nem más, mint a fokhagyma. 

„Soha nem szolgáltunk fel fokhagymás ételt a királynőnek, Fülöp herceg viszont szerette. Ha a balmorali kastélyban voltunk, és a királynő nem volt ott, akkor a hercegnek készítettünk fokhagymás steaket” - mesélte McGardy. Ha viszont a királynő az asztalnál ült, akkor tilos volt a fokhagyma. „Erzsébetet úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, hiszen nagyon kellemetlen lenne, ha a másnapi találkozóján megéreznék rajta a fokhagymaszagot. ”

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss