Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a szájvizes trükk segít, ha bűzölög a lefolyód

default user icon
MME
A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok jönnek. Ilyen esetben a legtöbben valami extra erős vegyszer után nyúlnak, és azzal próbálják megszüntetni a gyakran bizony orrfacsaró bűzt. Mutatunk egy egyszerűbb és költségkímélő megoldást!

A lefolyóból áradó bűznek több oka lehet. Egyrészt nem mindegy, hogy mit öntöttél a mosogatóba: a lefolyóba kerülő ételmaradékok egy része ugyanis megtapadhat a csövek falán, amiben elszaporodhatnak a baktériumok olyan szagot árasztva, amit nemcsak a mosogató fölött, de akár az egész konyhában érzeni lehet... Csakúgy, mint amikor dugulás vagy szivárgás van a csövekben. Mit tehetsz, hogy megszabadulj a kellemetlen szagtól?

Dugulásnál, szivárgásnál nincs más megoldás, hívni kell szakembert. De ha "csak" a bomló étel okozza a problémát, próbád ki a következőt: önts egy adag szájvizet a lefolyóba, hagyd állni 30 percig, majd öblítsd le forró vízzel. A mosogatód friss illatot fog árasztani.

Gondold csak végig: a szájvíz elpusztítja, illetve megakadályozza a rossz leheletet okozó baktériumok elszaporodását. Azokét a baktériumokét, amelyek az elfogyasztott étellel kerülnek a fogak közé – így miért ne lenne hatásos a mosogatóba kerülő ételmaradékok okozta bűz ellen?

Egy kupaknyi szájvíz elpusztítja a lefolyóban felgyülemlett baktériumokat és megszünteti a rossz szagokat. 

Olvasd el ezeket a cikkeket is:

Ezek is érdekelhetnek

Friss