Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a megfelelő hőmérséklet a hűtőszekrényben

Az élelmiszerek megfelelő hűtése elengedhetetlen ahhoz, hogy megelőzzük a különböző fertőzéseket. Ilyenkor nyáron pedig még inkább fontos erre fokozottan odafigyelni!

A különböző ételmérgezések egyik legfőbb oka a nem megfelelő hűtés. Ezen belül a legveszélyesebb a főtételek elégtelen hűtése és a hűtőszekrény nem megfelelő hőmérséklete. Sajnos mind a két hibát nagyon könnyű elkövetni.

Janell Goodwin, élelmiszerbiztonsági szakértő elmondta, hogy a hűtőszekrényt mindenképpen 4, 4 fokra, vagy annál alacsonyabb hőfokra kell állítani, hogy megfelelő legyen a hűtés. Ha ugyanis a bűvös szám felett van a hőmérséklet, akkor az ételekben lévő baktériumok mennyisége akár 20 perc alatt is a duplájára nőhet. Ez elég riasztó adat, ugye?

Kiemelten fontos odafigyelni arra, hogy a hűteni való ételek a lehető legkevesebbet legyenek a hűtőn kívül. Bevásárlás után azonnal pakoljunk be a hűtőszekrénybe. Valamint figyeljünk oda arra is, hogy hamar megegyük az olyan élelmiszereket, amiket a hűtőből vettünk ki, a maradékot pedig azonnal tegyük vissza. Ha ezekre kellő figyelmet fordítunk, könnyedén megóvhatjuk magunkat, az ételmérgezés okozta kellemetlen tünetektől.

+ 1 trükk

Ha már a hűtésről van, azt tudtad, hogy miért célszerű egy pénzérmét helyezni a mélyhűtőbe? Azért,
hogy észrevedd, ha a hűtött ételeket már nem szabad megenned. Áramkimaradás bármikor előfordulhat, de ha nem vagy otthon, nem mindig érzékeled, pedig lehet, hogy a hűtött ételeket túl sok meleg érte. A mélyhűtőben tárolt dolgok pedig kiolvadhattak és újra visszafagyhattak. Ha ezeket megeszed, máris kész a baj. Viszont, ha egy pohár vizet helyezel a mélyhűtőbe, majd a fagyott víz tetejére ráraksz egy pénzérmét, akkor látni fogod, ha valami nem stimmel. Ugyanis, ha huzamosabb ideig áramszünet van, akkor a jég elolvad, az érme pedig a pohár aljára kerül.

KISOKOS! MIT HOGYAN ÉS MEDDIG TÁROLJ A HŰTŐBEN>>> 

ÍGY TÜNTESD EL A HŰTŐBŐL AZ ÉTELSZAGOT!>>> 

8 ÉTEL, AMIRŐL NEM GONDOLTAD VOLNA, HOGY A HŰTŐBEN KELL TARTANOD!>>> 

Ezek is érdekelhetnek