Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a magyar találmány a japánok kedvence - így tisztelegnek előtte!

default user icon
MME
Van egy hungarikum, amiért legalább annyira rajonganak Japánban, mint mi, itt Magyarországon, és aminek bár semmi köze a gasztronómiához, egy kísérletező kedvű japán séf megtalálta a módját, hogyan a tisztelegjen az idén 40 éves találmány előtt. Íme a Rubik-kocka - előétel formájában!

A Rubik-kockát, ezt a háromdimenziós mechanikus logikai játékot, ifjabb Rubik Ernő találta fel 1974-ben, majd az amerikai Ideal Toy játékcégen keresztül indult el a külföldi terjesztése 1980-ban, mikor már itthon is hatalmas sikernek örvendett. Az első évben több mint 100 millió Rubik-kockát (eredeti neve Bűvös kocka) adtak el világszerte. Japánban is pillanatok alatt nagy rajongótábora lett: amikor 1980 júliusában megjelent a japán piacon, az első nyolc hónapban 4 millió darabot adtak el belőle.

A kocka japán megjelenésének 40. évfordulója alkalmából a Tokiói szívében található, rendkívül felkapott étterem, az ARBOR séfje, Irie Makoto, aki előszerettel kísérletezik különböző textúrájú fogásokkal, egy limitált számban hozzáférhető előételt alkotott, melyet "Rubik's Cube Special Appetizer", vagyis Rubik-kocka különleges előétel névre keresztelt, és amely csupán három napig lesz elérhető a kínálatban.

November 24-től 26-ig lehet majd megkósolni az apró kockákat, de egy nap csupán 6 szerencsés vendég elé kerül majd a felépített előétel. A képeket elnézve inkább desszertnek, apró kis mignon süteményeknek néznek ki a nagy kockát felépítő rózsaszín és fehér elemek, de a díszítést marinált hónapos retek gerezd adja - olvasható az Arborrestaurant Facebook oldalán.

(Forrás: travelo.hu )

Ezek is érdekelhetnek

Friss