Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a filléres házi tisztítószer kenterbe ver minden bolti vegyszert - 2 perc alatt kész!

default user icon
MME
Ha unod már, hogy tele van a mosogató alatti polc és a fürdőszobaszekrény a különféle vízkőoldóval és fertőtlenítőszerrel, és kizárólag dupla gumikesztyűvel tudod csak megfogni, különben menthetetlenül kimarja a bőrödet - akkor ezt a zseniális, mindössze 5 összetevőből álló házilag 2 perc alatt előállítható tisztítószert neked találták ki!

És nem is akárki: egy ausztrál takarítónő - akinek, egyébként profi takarítócége van - alkotta meg ezt a szuperegyszerű, ám annál hatékonyabb házi tisztítószert, amihez mindössze 5 egyszerű alapanyag szükséges: ecet, mosogatószer, víz, 100 százalékos tisztaságú szegfűszegolaj és a kedvenc illóolajunk.

A filléres tisztítószer nagyon egyszerű elkészítést feltöltötte a TikTokra is. Íme a titok:

Liesl Elisabeth azt mondja, ez az egyszerű spray minden felületet tökéletesen megtisztít a padlótól, a fürdőszobai felületeken át a tűzhelyig, hiszen a benne lévő anyagok minden igényt teljesítenek, amit egy tisztítószertől elvárunk: 

  • az ecet tökélesetes vízkőoldó és fertőtlenítőszer;
  • a mosogatószer zsíroldó és a fizikai szennyeződéssel is elbánik;
  • a szegfűszegolaj kinyírja a penészgombát.

A házi tisztítószer megfelelő arányai pedig a következők:

  • 1 bögre víz
  • 1 bögre ecet
  • 1 ek mosogatószer
  • 3 csepp szegfűszegolaj

Ha szeretnénk, kedvenc illóolajunkkal is megbolondíthatjuk a keveréket, Liesel a narancsolajat ajánlja, mivel a szegfűszeg illatához az passzol a leginkább - majd az egészet egy szórófejes flakonba töltve már indulhat is a nagytakarítás! A lakás garantáltan baktérius- és gombamentes lesz - és persze isteni illatú!

Ezek is érdekelhetnek

Friss