Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a fasírt recept mindent visz! Vigyázz, mert pillanatok alatt elkapkodják!

A fasírt amióta világ a világ, a magyar konyha egyik elengedhetetlen és egyben megkerülhetetlen remekműve. Finom, és nagyon egyszerű, így bárki elkészítheti, megunni pedig lehetetlen. Jól mutat hidegtálakon, de krumplipürével, petrezselymes burgonyával, sült krumplival, esetleg egy fokhagymás-tejfölös mártogatóssal tálalva is ellenállhatatlan.

Egy igazán finom receptet keresel a klasszikus fasírthoz? Akkor ne kutass tovább, mert megtaláltad! Ha akad otthon egy kevés darált hús, szikkadt zsemle, vöröshagyma, tojás, zsemlemorzsa, na meg némi fűszer, akkor már félig nyert ügyed van. Így szinte már minden adott egy adag kiváló fasírt elkészítéséhez, a többit pedig az alábbi receptvideóból megtudhatod. Vigyázz, mert villámgyorsan elkapkodják!

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db szikkadt zsemle
  • őrölt feketebors
  • 2 tk fűszerpaprika
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

A FASÍRT PONTOS RECEPTJÉT ITT TALÁLOD >>> 

Elkészítés:

  1. A fasírt elkészítéséhez megdinszteljük olajon az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha egy kicsit kihűlt, hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, majd a tojásokat is ráütjük.
  2. A szikkadt zsemléket tejbe áztatjuk néhány percre, aztán alaposan kifacsarjuk, és ezt is a húshoz adjuk.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával a fasírtalapot, majd alaposan keverjük össze. Használjuk a kezeinket! Ha túl lágy lenne a massza, akkor adjunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát is.
  4. Miután alaposan összekevertük a fasírtmasszát, vizes kézzel pici golyókat formázunk belőle, majd kevés zsemlemorzsában megforgatjuk. Így lesz jó ropogós a külsejük.
  5. Végül nem túl forró olajban, pár perc alatt kisütjük valamennyit. Krumplipürével, petrezselymes burgonyával vagy sült krumplival is tálalhatjuk. Adhatunk hozzá tejfölös-hagymás mártogatóst is.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss