Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez a 4 legjobb méregtelenítő tea

default user icon
MME
A méregtelenítés során nemcsak a testünkben lévő méreganyagoktól szabadulhatunk meg, de a felesleges kilók is gyorsan leolvadhatnak rólunk. Ha kedvet kapnál a tisztítókúrához, a következő teákat mindenképp érdemes beszerezned!

Hogy szükség van-e a szervezetünk méregtelenítésére, arról megoszlanak a vélemények. Vannak, akik úgy vélik, a testünk két szerve – a máj és a vese – tökéletesen gondoskodik erről a feladatról. Mások úgy gondolják, igenis szükség van rá, hiszen olyan egészségtelen módon élünk és annyi káros anyagokkal találkozik a szervezetünk, hogy tudatosan segíteni kell a testünknek. Az igazság valahol a kettő között lehet: az biztos ugyanis, hogy néha jól jön a szervezet számára egy kis szünet.

Összegyűjtöttük a legjobb méregtelenítő teákat, íme a lista!

Citromfüves Roobios tea

A vörös rooibos tea a dél-afrikai rooibos bokor (vagyis a vörös fokföldirekettye) leveleiből származik, és nagyfokú antioxidáns tulajdonságairól ismert. Tanulmányok szerint a citromfű tea pedig vízhajtóként működik, ami segíthet a máj, a vesék, a húgyhólyag és a hasnyálmirigy megtisztításában. A kettő együtt tökéletes kombináció a méregtelenítéshez!

Édeskömény tea

Az édeskömény tea enyhíti a székrekedést, ugyanis ellazítja az emésztő izmokat, ezáltal pedig elősegíti, hogy a méreganyagok gyorsabban kitisztuljanak a szervezetünkvől. Emellett növeli a szervezet antioxidáns aktivitását, melynek hatására segíti a vesét és a májat az oxidatív stressz (vagyis az antioxidánsok és szabadgyökök egyensúlyának megbomlásának) kezelésében.

Kurkumás gyömbértea

A kurkumában található kurkumin egy olyan hatóanyag, ami segíti a méreganyagok kiürítését szolgáló enzimeket, és olyan antioxidánsokat tartalmaz, melyek helyreállítják a májsejteket, ráadásul az epe termelését is fokozzák. A gyömbér pedig megnyugtatja a gyomrot és a zsírégetést is felpörgeti.

Zöld tea

A zöld teát már régóta csodateaként emlegetik – jó okkal! Többek között olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek megakadályozni a rákos sejtek szaporodását a májban, és védelmet nyújtanak a májbetegségekkel szemben.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss