Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszteltük gyerekkorunk kedvencét: ezek a legjobb sós kukorica kukik!

Extrudált kukoricapehely, de ahogy a legtöbben nevezik, a sós kukorica kuki. Kilenc különböző kukoricapelyhet vásároltunk, hogy megtudjuk melyik a legjobb közülük.

Ennél egyszerűbb nasit aligha találunk a földön, mivel még a zsíros kenyér is összetettebb nála. Egyetlen sótlan is bekerült a tesztünkbe, hogy legyen viszonyítási alap, de a többi egyformán sózott. Meglepetés, hogy szinte az összes Újfehértó településről származik, nagyon úgy fest, hogy ott van a legoptimálisabb éghajlat a gyártáshoz.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>> 

Teszt során az állagot és a sósságot figyeltük, ezen termékek esetében mást nagyon nem is lehet mivel egyszerűek, mint az ásóbot. Nem egyetlen darab alapján vizsgáltuk őket, mindegyik fajtából legalább 4-5 darabot mikroszkóp alá raktunk, hogy általános képet kapjunk róluk.

Snack Fun

Állagra kicsit lazább, az egyes kukacok nem olyan hosszúak, mint az átlag, annál kicsit kurtábbak. Hirtelen szívja a nedvességet szánkból, illetve a pehely közepe kicsit tömörebb. A sósság nagyon csekély, alig sikerült pár pillanatig annak érezni csak.

Adatok: 100 gramm, só 1%, 79 Ft

TESZT! EZ A KÉT HAGYMÁS-TEJFÖLÖS CHIPS IS AGYONVERTE A MEZŐNYT>>> 
Salty

Ennek a speciális képessége, hogy egy picivel karcsúbbak a pelyhei, mintha jobban rákészültek volna az idei strandszezonra. Kóstolva nagyon érdekes, mert egy másodpercig próbál masszív maradni, de utána hirtelen porlik szét szánkban. A sósság szinte nulla benne, helyette viszont kapunk egy pici olajos érzést, olyan mintha pattogatott kukoricát csempésztek volna mellé.

Adatok: 100 gramm, só 1%, 79 Ft

Spar

Hosszúságra és átmérőre is átlagosnak mondható a SPAR-os kivitel. Ízre tökéletesen semmilyen, egy csipet sót sem érezni benne, pedig sokáig és kitartóan kerestük jelenlétét. Állagra tömörebb, ropogósabb, ami csak 3-4 másodperc után adja meg magát és válik omlóssá. Érdekes az állaga, de a többi egészen felejtős.

Adatok: 100 gramm, só 1%, 79 Ft

CBA

Kicsit hosszabb kukikat kapunk, de színre tökéletesen olyan, mint a legtöbb társa. Kóstolva egészen korrekt a helyzet, mert jár egy közepes sósság és egy könnyedén eldolgozható állag is. Két másodperc után lesz pép, de addig enyhén ropog és jó. Sót találunk benne, de itt sem kegyetlenül erősen sajnos.

Adatok: 75 gramm, só 1%, 59 Ft

TESZT! VÉGRE EGY TORTILLA CSIPSZ, AMI IGAZÁN SÓS, KUKORICÁS ÉS ROPOGÓS!>>> 
Piros-kék sós

Ez is kicsit nyurga, de legalább nagyobb és magasabb várat lehet belőle építeni ugyanannyi darab felhasználása során. Állagra kifejezetten kemény a kategóriához mérten, mintha lenne egy roppanós kérge. A só jelenléte megvan, nem túl harsány, de tényleg végig sósnak érezzük legalább.

Adatok: 70 gramm, só 1%, 89 Ft

Paco

Kunkori formát vett fel a legtöbb darab, jobbra-balra tekeregnek. Kóstolásnál majdnem már olyan ropogósságot tapasztalunk, mint egy chipsnél. Nagyon kemény a többihez mérten, ezt majdnem harapni kell erővel. Ízre semmi sósságot nem érezni, viszont van egy műkukorica íz a szánkban utána, amit eléggé nehéz hova tenni.

Adatok: 75 gramm, só 1%, 79 Ft

Circuss

Láthatóan furcsa. Színre és állagra is nagyon kilóg a sorból. Kicsit barnásabb árnyalata van és a pelyhek túlságosan szabályosak. Állagra nem túl jó, vagy csak nagyon nem ehhez szokott a magyar száj. Fűrészporosabb és fullasztóbb, ez sokkal több vizet kíván maga után. Állagra és ízre inkább a puffasztott rizst idézi meg a legtöbb tesztalany fejében. Sóssága egészen csekély.

Adatok: 100 gramm, só 1%, 79 Ft

TESZT! SOKAT BUKTUNK VOLNA, HA FOGADUNK A LEGJOBB ROPIRA>>> 
Fehértói natúr

A mezőny fekete báránya. Úgy hirdeti magát, hogy sómentes a’la natúr. Kicsit fakóbbak a pelyhek, de lehet csak árnyékos aratás eredményt sikerült kifogni. Kóstolva tényleg sótlan, de nagyon. Semmi íze, enyhén ropog, különösebb élvezeti értéke nincsen.

Adatok: 70 gramm, 89 Ft

Fehértói sós

Picit vékonyabb, picit hosszabb, de jól néz ki. Kóstolva viszont már-már vigyorogva fogadtuk ezt a szintű sósságot, mert bizony ez magasan veri ilyen téren a mezőnyt. Erre tényleg végig és bátran rá merjük mondani, hogy sós. Állagra puha, talán egy picit tömörebben jó lenne, de a sósság mellett ez megbocsátható azonnal.

Adatok: 75 gramm, só 1%, 89 Ft

ha édesre vágysz: ITT VEHETED MEG A LEGFINOMABB KAKAÓSCSIGÁT! >>>  
Ítélet

Hazai mezőnyön nevelkedett emberek számára a Circus lesz az egyetlen igazán vesztes, mivel ennek állaga és íze is merőben más, mint a többié. Nem mondható rá, hogy rossz csak egyszerűen nagyon más.

Az arany a Fehértói sós példánynak jár, mivel állagra és sósságra is tökéletesnek mondható. Az ezüst a Piros-kék színű csomagolásban pompázó kukoricapehelynek jár, kicsit a sósság szolidabb, de még mindig állandó érezhető. A dobogó legalsó fokára a CBA fedőnév alatt futó termék került, ami még mindig sósnak érződik és mellé kicsit ropogósabb is.

Az egyetlen sótlan nem lett teszt kedvenc az biztos, só nélkül a kukoricapehely nem éppen élvezetes, mert csak fojtogatni tud és semmi mást.

Toplista:
1. Fehértói sós
2. Piros-kék
3. CBA
4. Snack Fun
5. Spar
6. Paco
7. Salty
8. Fehértói sótlan
9. Circuss

ITT MÉG TÖBB TESZTET TALÁLSZ!>>> 

Ezek is érdekelhetnek