Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás pite

60 perc
egyszerű
megfizethető
25 adag
Hozzávalók
  • Tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg sertészsír
  • 3 db tojás (sárgája)
  • 4 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • Töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • cukor
  • fahéj
  • Te tejére:
  • 1 db tojás (sárgája)

Elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, majd folpackba csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre, mindeközben pedig elkészítjük a tölteléket. Meghámozzuk, lereszeljük az almát. Ízlés szerint cukrozzuk, fahéjazzuk, majd félretesszük. 
  2. Ha letelt a 30 perc, a tésztát kivesszük a hűtőből és kettéválasztjuk, majd kinyújtjuk. Az egyik tésztát sütőpapíros tepsire tesszük, aztán zsemlemorzsát szórunk rá. Az almát kinyomkodjuk, aztán a tészta tetejére halmozzuk, majd a másik kinyújtott tésztával beborítjuk.
  3. Tetejét villával megszurkáljuk, majd megkenjük tojássárgájával és 180-200 fokon (sütőtől függően) 20-30 perc alatt készre sütjük. Ha elkészültünk, akkor hagyjuk kihűlni, utána pedig porcukorral megszórva tálaljuk.

ANYUKÁM-FÉLE MEGGYES PITE >>> 

KARAMELLÁS-NEKTARINOS PITE >>> 

TEJFÖLÖS-SZEDRES PITE >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss