Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra puha mézeskalács

45 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, majd lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm vastagra kinyújtjuk őket és tetszőleges formákat szaggatunk belőlük.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket és 170 fokos sütőben megsütjük őket (kb. 10 perc alatt).
  3. A cukormázhoz egy tojásfehérjét 15 dkg cukorral gőz felett keményre verünk, majd habzsákból díszítjük vele a kisült mézeskalácsokat.

VILLÁMGYORS BÖGRÉS MÉZESKALÁCS>>> 

MÉZESKALÁCS, AHOGY NAGYMAMÁM KÉSZÍTETTE>>> 

DIÓS MÉZESKALÁCS>>> 

Megjegyzés

Puha mézeskalács karácsonyra, vagy akár hétköznapokra a kávé vagy tea mellé. A gyerekek is imádják kiszaggatni a formákat. Lezárt dobozban tárolható. Ha karácsonyfára szeretnénk felakasztani, sütés előtt lyukasszuk ki, és ebben az esetben érdemes sütőporral készíteni, hogy keményebb legyen a kalácskánk. - Zsanette íz világ Gastro&Konyhája

Ezek is érdekelhetnek

Friss