Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra magyaros pizza pompos tésztából

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál joghurt
  • 2 evőkanál kacsazsír vagy libazsír
  • 2 db kisebb burgonya
  • 2 teákanál só
  • 2 dl langyos víz
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • A kenéshez:
  • 3 dl pizzaszósz
  • A feltéthez:
  • 20 dkg bacon
  • 30 dkg sonka
  • 2 szál parasztkolbász
  • 3 db paradicsom
  • 15 dkg gomba
  • 2 db piros színű kápia paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 2 fej lilahagyma
  • 25 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen szitán vagy krumplinyomón áttörjük.

Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűlt, a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.

A kolbászt, a paprikákat, a lilahagymát és a paradicsomot karikákra, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A sajtot lereszeljük.

Egy nagyobb tepsit kizsírozunk, és belenyomkodjuk a tésztát. Megkenjük a pizzaszósszal, rápakoljuk a feltéteket: kolbászt, sonkát, lilahagymát, gombát, paprikákat (az egyik felére csípőset, a másikra piros kápia paprikát tettem), paradicsomot, baconcsíkokat és végül a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, amíg a sajt megpirul. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss