Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra fűszeres ropogós csirkeszárny

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • A csirkeszárnyhoz:
  • 1/2 ek fűszerpaprika
  • 1/2 ek vöröshagymapor
  • 1/2 ek só
  • 3/4 ek barnacukor
  • 3/4 tk csilipor
  • 3/4 tk kömény
  • 1/2 tk fokhagymapor
  • 1/2 tk cayenne-bors
  • 1/2 tk mustármag (por)
  • 1/4 tk feketebors
  • 1/4 tk oregano
  • 1/4 tk kakukkfű
  • 2 kg csirkeszárny
  • 2 ek olaj
  • A szószhoz:
  • 1/2 bögre majonéz
  • 5 ek író
  • 1/4 bögre tejföl
  • 10 dkg gorgonzola
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 ek citromlé
  • 1/4 tk feketebors
  • 1/4 tk só

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 
  2. Az összes fűszert összekeverjük egy nagyobb tálban. A csirkeszárnyakat megmossuk, letisztítjuk, és a két nagyobb izületet kettévágjuk (csak ezekkel fogunk dolgozni). Az olajat és a szárnyakat hozzáadjuk a fűszerekhez, majd egy szilikonos lapát segítségével összekeverjük. Ezután a kezünkkel belemaszírozzuk a fűszereket a husikba. 
  3. Előveszünk egy tiszta sütűrácsot, bekenjük olajjal, és rápakoljuk a szárnyakat. Alufólia tepsit, vagy sütőpapírral kibélelt tepsit rakunk a sütő aljára, hogy abba csöpögjön bele a husiból kiszivárgó lé. 45 perc alatt ropogósra sütjük.
  4. Amíg a szárny sül, elkészítjük a mártogatóst. Egy tálba beleöntjük a majonézt, az írót, a tejfölt, a gorgonzola harmadát (összedarabolva), a fokhagymát, a citromlevet, a borsot és a sót. Simára keverjük.
  5. Hozzáadjuk a maradék sajtot is. 1-2 napig, lezárt tálban eláll a hűtőben. 

ABBAHAGYHATATLAN CSIRKE

HORTOBÁGYI PALACSINTA CSIRKÉVEL

Ezek is érdekelhetnek

Friss