Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra fahéjas-almás palacsinta

MME MME
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • A palacsintatésztához:
  • 250 g búzaliszt
  • 4 tojás
  • 375 ml tej
  • 125 ml ásványvíz
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipetnyi só
  • olaj a sütéshez
  • A töltelékhez:
  • 0,5 teáskanál fahéj
  • 2 teáskanál cukor
  • 365 g darabos almapüré

Elkészítés

A palacsintatésztához a lisztet szitáljuk egy tálba. A tojásokat kézi habverővel keverjük össze a tejjel, az ásványvízzel, a cukorral és a sóval. Keverés közben adjuk hozzá apránként a lisztet, figyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Pihentessük 30 percig.

A tésztát keverjük át. Kevés olajat forrósítsunk fel egy serpenyőben, és öntsünk bele egy merőkanálnyi tésztát, amelyet a palacsintasütő alján egyenletesen oszlassunk el. A palacsinta mindkét oldalát süssük aranysárgára. A megmaradt tésztából süssünk még körülbelül 5 palacsintát, tartsuk melegen.

A töltelékhez a fahéjat és a cukrot keverjük el, majd szórjuk a palacsintákra. Ez után mindegyiket kenjük meg az almapürével, és hajtogassunk belőle táskákat.

Megjegyzés

Hozzávalók: 6 darabhoz - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss