hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Extra csokis kókuszgolyó

MME MME
30 perc
rafinált
megfizethető
8 adag

Elkészítés

  1. Az étcsokit és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk és kihűtjük. A kekszet morzsalékosra törjük, hozzákeverjük a csokis vajas mixet, a kakaóport, a rumot vagy a llikőrt, a porcukrot, a lekvárt és a tejszínt, a sót és átgyúrjuk kézzel. Diónyi nagyságú golyókat formázunk belőlük és betesszük a hűtőbe kb. 20 percre.
  2. Az étcsokoládét és a tejcsokoládét éppen, hogy csak megolvasztjuk vízgőz felett. A golyókat kivesszük a hűtőből. Egy picit bekenjük a tenyerünket csokival, majd megforgatjuk benne a golyókat, végül beleforgatjuk őket a kókuszchipsbe.
  3. Ha befedte és ráragadt a kókusz, kipakoljuk egy tányérra. Fogunk néhány pálcikát, picit belemártjuk a végüket az olvasztott csokiba és így szúrjuk bele a kókuszgolyóba. Így, ha megdermed és felemeljük őket a tányérról, nem csúszik le a pálcikáról a süti.

Nézd meg videón is, hogyan készül az extra csokis kókuszgolyó: 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss