Elkészítés: A piskóta tetejét vékonyan levágjuk, félretesszük. A tortalap belsejét kikotorjuk úgy, hogy oldalán és alján legalább 1,5 cm-es réteg maradjon. Az üreget és a levágott lap alsó részét bekenjük barackízzel.
A grillázshoz világosra pirítjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a darabosra tört diót /mandulát/, a diónyi vajat, néhány percig együtt pirítjuk, majd vajjal kikent tányérra öntjük, és ha teljesen kihült, apróra törjük.
A kivájt és elmorzsolt tésztát, a darabokra tört babapiskótát összekeverjük a cukrozott, felvert tejszínhab 2/3 részével, és megtöltjük a tészta üregét, megszórjuk a gyümölccsel és a grillázzsal. Ráhelyezzük, kissé rányomjuk a levágott és megkent lapot, majd a maradék tejszínhabbal bevonjuk a tetejét és az oldalát.
Díszíthetjük gyümölccsel, csokiforgáccsal stb.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre