Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Expressz torta

30 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db készen vásárolt piskóta tortalap
  • barackíz
  • 6-8 db babapiskóta
  • idény vagy aszalt gyümölcs
  • A grillázshoz:
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg tört dió vagy mandula
  • diónyi vaj
  • A tejszínhabhoz:
  • 1,5-2 dl tejszín
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés

Elkészítés: A piskóta tetejét vékonyan levágjuk, félretesszük. A tortalap belsejét kikotorjuk úgy, hogy oldalán és alján legalább 1,5 cm-es réteg maradjon. Az üreget és a levágott lap alsó részét bekenjük barackízzel.

A grillázshoz világosra pirítjuk a cukrot, majd hozzáadjuk a darabosra tört diót /mandulát/, a diónyi vajat, néhány percig együtt pirítjuk, majd vajjal kikent tányérra öntjük, és ha teljesen kihült, apróra törjük.

A kivájt és elmorzsolt tésztát, a darabokra tört babapiskótát összekeverjük a cukrozott, felvert tejszínhab 2/3 részével, és megtöltjük a tészta üregét, megszórjuk a gyümölccsel és a grillázzsal. Ráhelyezzük, kissé rányomjuk a levágott és megkent lapot, majd a maradék tejszínhabbal bevonjuk a tetejét és az oldalát.

Díszíthetjük gyümölccsel, csokiforgáccsal stb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss