Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Expressz szilvás gombóc

45 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magot kiszedjük. Tálba tesszük őket, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal, és félretesszük.
  2. Egy levés olajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, majd ezt is félretesszük.
  3. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a cukrot (ízlés szerint), beleöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük, hogy ne legyen csomós.
  4. Lehúzzuk a tűzről, ráütjük a tojást, és szintén határozott mozdulatokkal egyneművé keverjük. Picit hűlni hagyjuk, majd amikor már meg tudjuk fogni kézzel, akkor kis gombócokat csípünk belőle. Kilapítjuk, beletesszük egy fél fahéjas szilvát, és beburkoljuk a tésztával. 
  5. Forrásban lévő vízbe eresztjük a gombócokat, amelyet ajánlott két részletben kifőzni (fazék méretétől függően). Amikor a gombóc feljött a víz felszínére (kb. 5 perc), azonnal ki is vehetjük. Az olajon pirított zsemlemorzsára tesszük, meghempergetjük, majd fahéjas porcukorral tálaljuk.

    TOP 5 SZILVÁS GOMBÓC, AMINEK A NAGYI IS ELKÉRI A RECEPTJÉT >>> 

    SZILVÁS GOMBÓC ÉS KRUMPLINUDLI - 1 ALAPRECEPTBŐL 2 SZUPER FOGÁS >>> 


Megjegyzés

Ez a tészta könnyen tapad, és a főzésnél sem jött szét. - alexandra29

Ezek is érdekelhetnek

Friss