A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A tészta többi hozzávalóját egy edényben összekeverjük, majd hozzáadjuk az élesztős tejet (nem kell felfuttatni!) és összegyúrjuk a tésztát. Ha ragadna, adjunk hozzá kevés lisztet. A tésztánk legyen lágy, de ne ragadjon.
A töltelékhez a cukrot, vaníliás cukrot és a fahéjat összekeverjük.
A kész tésztát enyhén lisztezett deszkán téglalap alakúra, és fél centi vastagra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal. Rászórjuk a fahéjas tölteléket, majd a maradék vajat ráöntjük. Nem baj, ha nem sikerül egyenletesen.
A tésztát, a hosszabbik oldalától feltekerjük, majd 1,5-2 ujjnyi széles szeletekre vágjuk.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd rátesszük a csigákat, egymástól kb. 3 centi távolságra.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva, melegen tálaljuk.