A kávé jótékony hatásával bizonyára tisztában vagy: a benne található koffeinnek hála, elfogyasztása után élénkebb, éberebb leszel, jobban tudsz koncentrálni. Vajon azt is tudod, hogy vannak fűszerek, amelyekkel felturbózhatod a reggeli italod?
Az olyan természetes ízesítőket, mint például a gyömbért vagy a csilit nemcsak az ízük, de a hatásuk miatt is érdemes fogyasztani. Ám amit az őszi időszakban nem hagyhatsz ki, az a fahéj.
Megnyugtat és egészséges
A fahéj illata a meghitt, nyugodt pillanatokat idézi – már csak ezért is érdemes a kávédra szórni. Emellett csökkenti a vércukorszintet, segíti az emésztést és gyorsítja az anyagcserét.
Így lesz még ízesebb
A fahéjat egyszerűen rászórhatod és belekeverheted a kávéba – ez még a reggeli kómában is sikerülni fog. Ha főzéskor az őrölt kávé tetejére teszed, akkor az aromái közvetlenül a kávéba kerülnek, amitől még finomabb és igazán különleges lesz a végeredmény.
Próbáld ki a mi kedvencünket!
Fahéjas tejeskávé hozzávalói:
- ½ tk. fahéj
- 2 ek. barna cukor
- ½ tk. vaníliakivonat
- 2 dk tej
- 1 adag kávé
Elkészítése:
- Főzd meg a kávét a szokásos módon.
- A tejet melegítsd meg, és add hozzá a fahéjat, a cukrot és a vaníliát.
- Öntsd a keveréket a kávéhoz. Melegen a legfinomabb.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
- TÖNKRETESZI A KOTYOGÓST, HA ÍGY MOSOD EL: MUTATJUK A HELYES TISZTÍTÁS MÓDJÁT>>>
- SOKKAL FINOMABB LESZ A KÁVÉ, HA ILYEN SZÍNŰ CSÉSZÉBŐL ISSZUK>>>
- SOKAN KIDOBJÁK, PEDIG FILLÉRES CSODASZER A KERTBEN A KÁVÉZACC>>>