Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tömegesen lettek rosszul egy esküvőn – a násznép fele a kórházban kötött ki

default user icon
MME
Örökké emlékezetes marad egy ausztrál pár esküvője – és sajnos nem csak az örömteli pillanatok miatt. A buli után ugyanis a vendégek gyomorpanaszoktól szenvedtek, ami érthető okokból eléggé megviselte a betegeket és az ifjú párt egyaránt.

Nem mondhatjuk, hogy romantikusan indult a közös élete két fiatalnak az ausztráliai Melbourne-ben. A család és a barátok az Albert Park nevű rendezvényhelyszínen gyűltek össze ünnepelni a múlt hét szombaton, ám hiába volt jó a buli: vasárnaptól egyre többen lettek rosszul a vendégek közül.  A résztvevők szerint egy koszorúslány kezdte a sort még szombat éjjel, majd sorra betegedtek meg a vendégek. A tünetek egyértelműen ételmérgezésre utalnak: a betegek hányásról, magas lázról és egyes esetekben hallucinációktól szenvedtek. A hírek szerint legalább 30 ember lett rosszul, míg más források szerint a 300 fős násznép fele lett beteg.

A helyszín menedzsere, Bahaa Harb az auszrál Daily Mailnek elmondta, hogy vizsgálják, mi okozhatta az ételmérgezést. Annyit tudni, hogy a gyerekek az esküvőn hamburgert ettek, míg a felnőtt vendégeknek csirke- és sertéshúst is felszolgáltak. Victoria állam egészségügyi minisztériuma is megerősítette, hogy részt vesz a járvány kitörésének kivizsgálásában.

Az egészségügyi minisztérium szerint az incidensnek nincs köze az államban jelenleg is zajló listeria-megbetegedésekhez.

A rendezvényház nincs könnyű helyzetben, ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy nem ez volt az egyetlen ételmérgezés a The Park Melbourne-ben: múlt szerdán ugyanis egy orvosi konferencia 70 résztvevője is az esküvő vendégeiéhez hasonló, ételmérgezésre utaló tüneteket produkált.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss