Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

6 étel, ami lefagyasztva egészségesebb lehet

default user icon
MME
Azt gondolhatnánk, az ételek mindig frissen a legegészségesebbek, de ez nem így van. A következő zöldségek és gyümölcsök például fagyasztva még táplálóbbak lehetnek. Érdemes velük feltöltened a mélyhűtőt!

Zöldborsó

Ha hiszed, ha nem, a fagyasztott zöldborsónak magasabb lehet a C-vitamin tartalma, mint a friss zöldborsónak - írja a Healthline. Így semmivel nem lesz egészségtelenebb a borsófőzelék vagy a rizibizi, ha nem zsenge zöldborsóból készül, sőt!

Spenót

Nincs otthon friss spenótleveled? Semmi gond, tökéletes lesz a fagyasztott spenót is, hiszen akárcsak a zöldborsó, a spenót is több C-vitamint tartalmazhat fagyasztott formában.

Sárgarépa

A sárgarépa hűtött tárolás során egy hét alatt akár a C-vitamin tartalmának 80%-át is elveszítheti. Így ha vásárlás után nem fogyasztod el azonnal, érdemes inkább a fagyasztott verziót választani belőle. 

Áfonya

Egy 2013-as tanulmányból derült ki, hogy a friss áfonya - akárcsak a répa - annál többet veszít a C-vitamin tartalmából, minél több ideig tároljuk a hűtőben. Így ha a smoothie-dhoz egy kis áfonyát is hozzáadnál, érdemes inkább a fagyasztott verziót választanod.

Zöldbab

A fagyasztott zöldbab sok esetben szintén több C-vitamint tartalmaz, mint a friss. Ennek az az oka, hogy valószínűleg magasabb minőségi ponton szedték le a zöldséget, majd rögtön le is fagyasztották, így megőrizte a teljes tápanyagtartalmát.

Kukorica

Egy 2016-os tanulmány bizonyította be, hogy a kukorica C-vitamin tartalma is sok esetben magasabb fagyasztott formában, mint frissen. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss