Búzakenyér
A búzából készült kenyérnek magas a glikémiás indexe, ami azt jelenti, hogy gyorsan feltornázza a vércukorszintet, ami aztán ugyanilyen gyorsan le is zuhan. Tehát nem fogja tudni csökkenteni az éhségérzetet. Ezért jó, ha másféle gabonából készült kenyeret (például rozskenyeret) választunk és odafigyelünk arra is, mit rakunk a szendvicsünkbe.
Csipsz
A csipszek általában nagyon kevés tápanyagot tartalmaznak, ráadásul a nagy részük tele van mesterséges adalékanyagokkal és sóval. Igaz, a só finom ízt ad a falatkáknak, azonban nagymértékben vált ki éhségérzetet, ami a csipsz elfogyasztása után hamar jelentkezik.
Zsírmentes tejtermékek
Zsírmentes tejtermékeket fogyasztasz, mert egészségesen akarsz étkezni és a vonalaidra is vigyázol? Egy baj van: nem fogsz jóllakni vele. Ugyanis ahogy a zsírt kivonták belőle, úgy nagyjából minden más tápanyagot is. Így bár átvered a szervezeted azzal, hogy eszel valamit, de az éhséged nem igazán fog elmúlni, tartósan legalábbis biztosan nem. Ezért érdemes legalább 2%-os zsírtartamú tejtermékeket fogyasztani, ezek már laktatóbbak.
Gyümölcslé
A gyümölcslé és a smoothie nagyon finom, egészséges, ráadásul laktatónak is tűnik. Ez azonban csalóka, mert rengeteg benne a cukor, amivel nem lehet jóllakni. Hogy miért laktatóbb a gyümölcs, mint a gyümölcslé? Mert szilárd formában a rostok is megtalálhatóak benne, amik valóban segítenek eltelíteni. Hogy mi a helyzet a rostos üdítőkkel? Bár valóban tartalmaznak rostokat, ezek mennyisége elenyésző.
Gyorskaják
A gyors és csomagolt ételek sok esetben tartalmaznak nátrium-glutamátot, ami átveri a szervezetet. Jóllakottnak tűnünk, de ez nagyon rövid ideig tart, és amikor elmúlik, csak még éhesebbek leszünk, mint korábban. A nátrium-glutamát ráadásul a leptin termelődést is befolyásolja és a túlzott fogyasztása könnyen elhízáshoz vezethet.