Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ételek, amik grillezve is isteniek - pedig nem is gondolnád!

Amikor grill partikról van szó, a fantáziánk gyakran beszűkül, és csak akkor gondolkodunk el, hogy a húson kívül mit lehetne még sütni, ha esetleg vegetáriánus vendéget is várunk. Pedig rengeteg más jól grillezhető étel is van. Mutatjuk a kedvenceinket!

Kukorica

A főtt kukorica a nyár egyik kedvenc étele, de nem csak főzni, hanem grillezni is lehet ám a kukoricát. Szedd le a leveleit, majd kend be fokhagymás vajjal (kb 20 gramm felmelegített vajba tegyél 1-2 gerezd fokhagymát), és tedd a grillrácsra. Kb. 15-20 perc alatt készül el és nagyon finom!

Citromos sajt

A sajt önmagában is nagyon finom grillezve (is), de ha a feldobjuk még egy kis citrommal, még különlegesebb lesz a végeredmény. Egy mozsárban törj össze egy gerezd fokhagymát, egy csipet sót, egy kiskanál fekete borsot, egy kiskanálnyi szárított rozmaringot, ugyanennyi kakukkfüvet, két evőkanál olíva olajat, egy citrom levét és egy evőkanál mézet. Ez lesz a pác. Kend be vele a sajtdarabokat és mehet is a rácsra. Nagyjából 10 percig grillezd. Megéri!

Cukkini

A cukkíniből a grillen is szuper egészséges és nem mellesleg nagyon finom köret készíthető. A legjobb, ha olívaolajból, kakukkfűből, fokhagymaporból és citromléből készítesz hozzá pácot. Ujjnyi vastagságúra vágod és minimum fél órát hagyod állni, miután már megkented a páccal. Ezután indulhat is a grillezés. 

Cékla

A cékla megosztó, általában vagy utálják vagy imádják az emberk. Ha te az utóbbi táborba tartozol, akár grillezheted is. Csak kend be előtte a céklaszeleteket egy kis olívaolajjal, és már mehet is a grillre. Fogyasztás előtt meglocsolhatod egy kis balzsamecettel, esetleg mézzel.

Gyümölcsök

Talán nem jutott még eszedbe, de a gyümölcsöt is érdemes megsütni a grillen. A természetes cukrok karamellizálódása mindössze néhány percet vesz igénybe és igazán ízletes. Vékony olajréteggel kend meg a gyümölcsöket (például: barackot, banánt, mangót, dinnyét, ananászt vagy almát). Feldobhatod velük a gyümölcssalátádat vagy csodálatos desszertet készíthetsz, némi fagylalt hozzáadásával. A grillpartin legyen még a desszert is grillezett!

15 PERCES MENÜ KERTI PARTIRA: GRILLEZETT FÜSTÖLT SAJT PARADICSOMOS ZÖLDSALÁTÁVAL>>> 

"MINDEN FALATNÁL ÚGY ÉREZZÜK, HOGY LUFIHÁBORÚ VAN SZÁNKBAN" - FÜSTÖLT GRILLSAJTOKAT TESZTELTÜNK>>> 

ÍGY VÁLASSZ HÚST A GRILLEZÉSHEZ! GÁBOR HENTES TANÁCSAI>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss