Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

7+1 étel, ami enyhíti az allergiás tüneteket

Koronavírus-járvány és kijárási korlátozások ide vagy oda, az allergiaszezon sajnos nem marad el és nem kíméli az arra érzékenyeket. Van viszont néhány étel, ami segíthet enyhíteni a tüneteket!

Citrusfélék

A C-vitaminban és folsavban dús ételek segítenek a gyulladások csökkentésében és bizonyítottan enyhítik az allergiás tüneteket. A citrom pedig rendkívül gazdag C-vitaminban, mint ahogy más citrusfélék is, például a narancs vagy a grapefruit.

Hagyma

A hagyma és a fokhagyma nem csak a vírusok ellen véd. A hagymafélékben lévő anyagok antihisztaminként működnek, és hatékonyan enyhítik az allergia tüneteit is.

Petrezselyem

Nem csak hogy egészséges, de az allergiával is hatékonyan felveszi a versenyt. Használhatod levesek és köretek ízesítésére, de akár önmagában is érdemes rágcsálni a zöldjét a tünetek megszüntetése céljából.

Bodza

Remek immunerősítő hatásával felkészíti a szervezetet az allergiaszezonra, ráadásul még finom is! Fogyaszthatod önmagában, de akár lekvár, vagy szörp formában is.

Brokkoli

Kétféle módon is a segíthet az allergiaszezonban. Magas C-vitamin tartalma enyhíti az allergia tüneteit, valamint segít kitisztítani az eldugult légutakat. Szintén sokféleképpen fogyasztható.

KÁPOSZTA

A káposzta karotinjai azonnali segítséget nyújtanak az allergiás tünetek kezelésében. A hatás fokozása érdekében pároljuk meg egy kis olíva olajon, majd fűszerezzük is kedvünk szerint.

Kelkáposzta

A kelkáposzta az allergia egyik legnagyobb ellensége, a brokkolihoz hasonlóanfejti ki a hatását, illetve olyan pigmenteket tartalmaz, amelyek jelentősen csökkentik az allergia tüneteit. Rágcsálhatjuk magában, vagy fogyaszthatjuk például salátában, főzelékként vagy sütve is.

 +1 Csalán

Bár nem igazán mondható ételnek, viszont nagy hatékonysággal veszi fel a harcot az allergiás tünetekkel szemben, érdemes tehát ebben az időszakban csalánkapszulát szedni vagy csalánteát fogyasztani.

KORONAVÍRUS, MEGFÁZÁS, ALLERGIA VAGY INFLUENZA - MELYIK BETEGSÉGRE UTALNAK A TÜNETEK?>>> 

VIGYÁZAT! SÚLYOS ALLERGIÁT OKOZHATNAK EZEK AZ ÉTELEK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss