Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Étcsokoládétorta

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál rétesliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • A krémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • A díszítéshez:
  • csokiforgács
  • tortadara
  • kakaópor
  • marcipánfigurák

Elkészítés

Elkészítés: 1. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét felverjük, eközben apránként hozzáadogatjuk a 6 evőkanál cukrot. A felvert habba egyenként belekeverjük a tojássárgáját, és tovább verjük. Végül beleforgatjuk az átszitált lisztet és kakaóport.

2. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát, és 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Ha elkészült, kihűtjük, majd óvatosan 3 lapra vágjuk.

3. A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük, majd a tejszínnel és a porcukorral folyamatosan kevergetve felforraljuk. Ha kihűlt, habverővel apránként hozzákeverjük a vajat, míg teljesen sima állagú nem lesz. Hűtőbe rakjuk.

4. A krémet körülbelül 3 részre választjuk, és 2 részt a lapok közé töltünk. A maradék krém egy részével vékonyan bevonjuk a torta oldalát és tetejét. A torta oldalára tortadarát tapasztunk, a tetejét kakaóporral vagy csokireszelékkel vékonyan megszórjuk. A maradék krémet habzsákba töltjük, és díszítjük vele a torta tetejét.

Jó étvágyat hozzá! :)

Megjegyzés

A cukrozatlan kakaópor színétől függ, hogy a piskóta mennyire lesz sötét. Ha nem találjátok elég intenzívnek a színét, többet is rakhattok bele.

A krémhez valódi étcsokoládét használjatok, ne tortabevonót!

A díszítéskor a csokoládés krémhez keverhettek még plusz kakaóport, és akkor sötétebb krémet kaptok.

Mivel vajas a krém, a melegre elég érzékeny. A tortalapok legyenek teljesen kihűlve a töltéskor, és tálalásig is érdemes hűtőben tartani. - kukrukmuk

Ezek is érdekelhetnek

Friss