Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eszterházy-torta

120 perc
rafinált
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben belekeverjük a cukrot.
  2. A darált diót összekeverjük a rétesliszttel és beleforgatjuk a fehérjehabba.
  3. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, egyenletesen elkenjük a sütőpapírokon. Próbáljuk tartani a 19-20 cm-es kör alakot, hogy ne kelljen sokat levágni miután megsült a tészta. Lehet egyesével vagy kettesével is sütni, ahogy a tepsi mérete engedi.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük a lapokat.
  5. A krémhez a vajon kívül minden hozzávalót összekeverünk, majd egy puding állagú masszát főzünk belőle. Félretesszük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat is, és csomómentesre keverjük.
  6. Miután kihűltek a tortalapok, és egyenlő méretűre körbevágtuk őket, elkezdjük megtölteni a krémmel, egymásra helyezzük a lapokat, majd a tetejét és az oldalát is lekenjük. Egy órát pihentetjük a hűtőben.
  7. A díszítéshez a fehércsokit és az étcsokit felmelegítjük, a fehércsokit a torta tetejére csurgatjuk, és egyenletesen elkenjük a tetején.
  8. Az étcsokit habzsákba töltjük, és a sarkán egy nagyon pici lyukat vágunk.
  9. Az étcsokit sűrűbb sávokban a fehércsokira csurgatjuk, majd fogpiszkálóval kb. 1 centinként az előző sávokra átlósan vonalakat húzogatunk oda- és vissza irányban is.
  10. A torta oldalát darált dióval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, majd tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Megjegyzés

Ebből a mennyiségből egy 20 cm-es torta lesz. - andreabende

Ezek is érdekelhetnek

Friss