hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Eszterházy-torta

120 perc
mester
átlagos
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben belekeverjük a cukrot.
  2. A darált diót összekeverjük a rétesliszttel és beleforgatjuk a fehérjehabba.
  3. A masszát 6 egyenlő részre osztjuk, 6 lapot sütünk belőle.
  4. A masszát egyenletesen elkenjük a sütőpapírokon. Próbáljuk tartani a 19-20 cm-es kör alakot, hogy ne kelljen sokat levágni miután megsült a tészta. Lehet egyesével vagy kettesével is sütni, ahogy a tepsink mérete engedi.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük a lapokat.
  6. A krémhez a vajon kívül minden hozzávalót összekeverünk, majd egy puding állagú masszát főzünk belőle.
  7. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat is, és csomómentesre keverjük.
  8. Miután kihűltek a lapok, és egyenlő méretűre körbevágtuk őket, elkezdjük megtölteni, majd a tetejét és az oldalát is lekenjük. Egy órát pihentetjük a hűtőben.
  9. A díszítéshez a fehércsokit és az étcsokit felmelegítjük, a fehércsokit a torta tetejére csurgatjuk, és egyenletesen elkenjük a tetején.
  10. Az étcsokit egy habzsákba töltjük, és a sarkán egy nagyon pici lyukat vágunk.
  11. Az étcsokit sűrűbb sávokban a fehércsokira csurgatjuk, majd egy fogpiszkálóval kb. 1 centinként az előző sávokra átlósan vonalakat húzogatunk oda- és vissza irányban is.
  12. A torta oldalát darált dióval megszórjuk. Hűtőbe tesszük, majd tálalásnál forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 

 

Megjegyzés

Ebbőla mennyiségből egy 20 cm-es torta lesz. - andreabende

Ezek is érdekelhetnek

Friss